Cardiologieprofessor Dr. Leonard Hofstra scoort met revolutionair lifestyleboek

Cardiologieprofessor Dr. Leonard Hofstra scoort met revolutionair lifestyleboek
Cardiologieprofessor Dr. Leonard Hofstra combineert alle factoren van gezond leven in boek SLIM.

Cardiologieprofessor Dr. Leonard Hofstra combineert alle factoren van gezond leven in boek SLIM. Omdat hij met een lifestylemethode meer mensen kan redden van hart- en vaatziektes dan in zijn spreekkamer, schreef de succesvolle Nederlandse cardioloog Leonard Hofstra het boek ‘SLIM in 12 weken’. Zijn revolutionaire aanpak van overgewicht door gezond leven levert inmiddels veel enthousiaste reacties op in de media, op televisie, van bekende Nederlanders en andere mensen die zijn methode volgen.

Als cardioloog en wetenschapper in het Academisch Ziekenhuis Maastricht publiceerde Hofstra zijn onderzoeken in gerenommeerde medische tijdschriften als ‘The Lancet’ en ‘Nature Medicine’. Omdat uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat 90 procent van alle hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door lifestylefactoren, zette hij samen met anderen het Heart Attack Prevention Program for You (HAPPY) op, een soort gezondheidskamp waarmee hij in India, Amerika en Engeland goede resultaten boekt.

Met zijn Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM) gaat Hofstra verder met zijn wereldwijde missie om het aantal hart- en vaatziekten te verminderen. Daarbij is overgewicht een essentiële factor. “In Nederland heeft 60 procent van de mannen en 45 procent van de vrouwen overgewicht. Elke dag krijgen gemiddeld 57 vrouwen en 52 mannen een hartinfarct,” vertelt hij.

Hofstra’s methode richt zich niet alleen op afvallen, maar op alle factoren van gezond leven zoals slaap, beweging en stress. “Mensen die slecht slapen kunnen niet afvallen, mensen die aan stress lijden gaan roken, meer eten en hebben geen drijfveer meer om te sporten. De kracht van SLIM is dat je niet alleen afvalt, maar ook beter je batterijen oplaadt. Je wapent jezelf effectief tegen stress en maakt maximaal gebruik van de positieve effecten van bewegen. SLIM zorgt daarmee voor een complete en duurzame lifestyleverandering,” legt hij uit.

De elementen van SLIM, zoals afvallen, beter slapen en meer bewegen, zijn wetenschappelijk onderbouwd. Hij adviseert mensen onder meer om ’s morgens koud te douchen, in de supermarkt al gezonde producten te kiezen, drie keer per week te sporten, naar Mozart te luisteren en geen laptop of smartphone mee naar bed te nemen. “De slaapkamer is om te slapen en voor de seks, niet voor iets anders,” zegt hij.
Hofstra is op dit moment hoogleraar cardiologie in Maastricht en is als managing cardioloog verbonden aan Cardiologie Centra Nederland in Utrecht. Met SLIM lijkt de professor na de Sonja Bakker-rage een nieuwe trend te hebben ontketend.

Hij krijgt veel enthousiaste reacties van mensen die de methode volgen. “Ik heb het programma gevolgd in verband met ernstige vermoeidheids- en hartklachten. In twaalf weken ben ik zeventien kilo afgevallen en topfit. Ik voel me dertig jaar jonger,” vertelt Arie. Of Gabrielle: “Inmiddels heb ik drie weken SLIM achter de rug. Het resultaat: zes kilo lichter en na het werk nog energie om ’s avonds wat te doen.”

Ook in de media is zijn methode enthousiast ontvangen. Hofstra is met SLIM al bij Koffietijd geweest en stond in diverse bladen. Hij begeleidt enkele bekende Nederlanders die zijn programma volgen en zat onlangs nog aan tafel bij Charles Groenhuijzen in College on Tour om te spreken over preventie van hart- en vaatziekten. “Het boek slaat enorm aan. De 19,95 euro die het kost is voor veel mensen de goedkoopste vorm van preventie,” aldus Hofstra.

Website: http://www.SLIM2do.nl en Twitter: #slim2do.

UTRECHT, Nederland, May 7, 2013 /PRNewswire/ —