Calorie-inname beperken met zoetstoffen

Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100% in light- en zerodranken die helemaal geen suikers bevatten.
Er bestaan nog altijd veel misverstanden over zoetstoffen in relatie tot gezondheid. Het Kenniscentrum Zoetstoffen geeft op www.zoetstoffen.nl wetenschappelijk onderbouwd antwoord op alle vragen.

Zoetstoffen en gewicht
Met de zomer in aankomst, zijn er veel mensen die graag nog wat willen afvallen om bijvoorbeeld straks weer zelfverzekerd in bikini op het strand te kunnen liggen. Meer bewegen speelt hierin een belangrijk rol, maar ook de inname van minder calorieën helpt bij het realiseren van gewichtsreductie. Laagcalorische zoetstoffen zijn ontwikkeld om de consumptie van suiker en calorieën te verminderen, maar toch te kunnen blijven genieten van de zoete smaak die we zo lekker vinden. Op die manier heb je wel de lusten van de zoete smaak, maar niet de lasten van te veel calorieën.

Wetenschap
Een systematische review van de literatuur, die dit jaar werd gepubliceerd, bevestigt dat de consumptie van laagcalorische zoetstoffen, leidt tot een lagere calorie-inname en bevorderlijk is voor gewichtsverlies. Een andere recente studie toont aan dat het vervangen van dranken met suiker door light- en zerodranken in het kader van een afslankprogramma leidt tot een significant gewichtsverlies.

Kenniscentrum Zoetstoffen
Kenniscentrum Zoetstoffen wil met www.zoetstoffen.nl informatie over zoetstoffen beter toegankelijk maken en misverstanden uit de wereld helpen op basis van wetenschappelijk onderbouwde feiten. Zeker in deze tijd waarin overgewicht een toenemend probleem is, spelen voedingsmiddelen met minder of geen calorieën een belangrijke rol en is het noodzakelijk dat er betrouwbare informatie beschikbaar is over zoetstoffen. De website www.zoetstoffen.nl geeft antwoord op vragen over verschillende individuele zoetstoffen, zoetstoffen in relatie tot gezondheid en de veiligheid van zoetstoffen. Daarnaast staan op de website praktische tips om minder zoet te eten en te drinken en recepten met zoetstoffen om in praktijk uit te proberen. De website is bedoeld voor voedingsprofessionals maar ook geïnteresseerde consumenten.

Dit is een origineel bericht van Kenniscentrum Zoetstoffen dinsdag 7 juni 2016 06:00

2 REACTIES

  1. Klopt, deze zijn synthetisch en dat kan nooit goed zijn. Straks krijg je hier een ziekte van, zoals kanker. Niets staat vast !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in