Calcium VitaalOsteo review en ervaringen: Kopen?

Dark Patterns en Supplementen: Misleiding van Consumenten
Dark Patterns en Supplementen: Misleiding van Consumenten

Op facebook zie advertenties voorbij komen van Calcium VitaalOsteo. Dit is een voedingssupplement voor de ondersteuning van de behandeling van osteoporose. De kosten voor dit artikel zijn €21,99 voor een maand gebruik.

Wat is osteoporose?

Osteoporose is een aandoening waarbij de botten brozer worden en kwetsbaarder zijn voor fracturen. Dit komt doordat de botten minder calcium en andere mineralen bevatten en de structurele integriteit van de botten afneemt.

Osteoporose treedt meestal op naarmate mensen ouder worden, maar het kan ook worden beïnvloed door factoren zoals geslacht, erfelijkheid, leefstijl en bepaalde medische aandoeningen. Vrouwen zijn over het algemeen meer vatbaar voor osteoporose dan mannen, omdat hun botten kleiner en dunner zijn en ze een daling in hormonale niveaus ervaren na de menopauze.

Osteoporose kan vaak jaren onopgemerkt blijven, maar uiteindelijk kunnen de verzwakte botten leiden tot fracturen, pijn en verlies van mobiliteit. Behandeling omvat meestal veranderingen in leefstijl, zoals regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en eventueel medicatie of supplementen om de botdichtheid te verhogen.

Leverancier

De leverancier is Vitalfarma. Dit is een bedrijf dat zich richt op natuurlijke geneeskunde. Ze geven op hun website aan, dat ze allen producten ontwikkelen die gebaseerd zijn op wetenschap. Ze geven aan dat ze de hele keten van grondstof tot levering onder controle hebben.

Ze geven de volgende informatie aan:

  1. Gebruik voedingssupplementen niet “zomaar”. De inname ervan moet worden overlegd met een arts, apotheker of diëtist en worden voorafgegaan door de nodige onderzoeken, want elk lichaam is anders. Alleen dan is een juiste en doeltreffende supplementatie (aanvulling van tekorten) mogelijk.
  2. Stel geen diagnose van jouw gezondheid (of die van jouw kind) op basis van een reclame. Dezelfde symptomen (o.a. vermoeidheid, apathie, gebrek aan eetlust) kunnen verschillende oorzaken hebben, die niet noodzakelijk verband houden met een tekort aan magnesium, vitaminen of andere stoffen die in de reclame worden gesuggereerd.
  3. Als het om gezondheid gaat, ben je niet “iedereen” of “gemiddeld”: “elke ouder”, “gemiddelde 60-plusser” of “elke atleet”. Advertenties verwijzen vaak naar levensstijl of leeftijd om de “noodzaak” van supplementatie te rechtvaardigen. Het feit dat je lichamelijk actief of ouder dan 60 bent, betekent niet dat je een bepaalde voedingsstof mist.

Claim

  1. Voor ondersteunende behandeling van osteoporoza en calcium tekort.
  2. Voedingssupplement ondersteunt herstel van botten, bijvoorbeeld bij breuken.

Opmerking: Voedingssupplementen zijn niet altijd bewezen als behandeling voor ziekten zoals osteoporose en dat claims door fabrikanten niet altijd wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Er is bewijs dat een gezonde leefstijl, waaronder een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, de botgezondheid kan verbeteren. Het nemen van  voedingssupplementen, zoals calcium en vitamine D, kan ook bijdragen aan een gezonde botdichtheid.

Vraag altijd om professioneel advies, voordat je besluit om een supplement te nemen, als je klachten hebt. In sommige gevallen, zoals bij overmatig gebruik, kunnen supplementen zelfs nadelige effecten op de gezondheid hebben. Bovendien zijn supplementen geen vervanging voor een gezonde leefstijl en gezonde voeding, en ze moeten worden gebruikt in combinatie met andere maatregelen om de botgezondheid te bevorderen.

Ingrediënten

Calcium, Vitamin D en Vitamin K zijn micronutriënten die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Calcium is belangrijk voor de gezondheid van botten en tanden, evenals voor het reguleren van spiersamentrekkingen en de bloedstolling.

Vitamin D helpt bij het opnemen van calcium en is belangrijk voor de gezondheid van botten en immuunsysteem.

Vitamin K speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling en is ook nodig voor de opbouw van bepaalde proteïnen in het lichaam.

Krijg je deze stoffen ook door een normale voeding naar binnen?

Ja, deze micronutriënten kunnen worden verkregen door een gezonde en gevarieerde voeding. Calcium is te vinden in producten zoals melk, kaas, yoghurt, sardines en spinazie. Vitamin D komt voor in voedingsmiddelen zoals eieren, vette vis, paddestoelen en verrijkte melkproducten. Vitamin K is te vinden in groene bladgroenten zoals broccoli, spinazie en andijvie, evenals in groente zoals kool, bieten en erwten. Het is echter mogelijk dat sommige mensen niet genoeg van deze micronutriënten binnenkrijgen uit hun voeding en ze in aanvulling kunnen nemen via supplementen.

Wanneer moet je commerciële supplementen gaan gebruiken?

Er zijn specifieke situaties waarin het gebruik van commerciële supplementen wordt aanbevolen, zoals wanneer iemand een tekort aan bepaalde micronutriënten heeft, zoals calcium, vitamine D of vitamine K. Bijvoorbeeld, oudere volwassenen kunnen een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van osteoporose en kunnen daarom aanbevelingen krijgen om calcium- en vitamine D-supplementen te nemen.

In andere gevallen, zoals bij een gezonde volwassene met een goed uitgebalanceerd dieet, is het nemen van commerciële supplementen niet noodzakelijk en kan het zelfs onnodig zijn.

Het is belangrijk om altijd professioneel advies te vragen voordat u besluit om supplementen te gebruiken.

De reclame op Facebook

Als je op de reclame klikt op facebook dan wordt je door gestuurd naar de website waar je dit supplement kan kopen.

De reclame op Facebook
De reclame op Facebook

We hebben wat vraagtekens bij deze reclame. De bedoeling is dat je overgaat tot een actie en dat is de koop van een supplement. Echter als je de introductiepagina hebt gelezen, ga je niet over tot een koop want:

  1. De inname ervan moet worden overlegd met een arts, apotheker of diëtist
  2. Dezelfde symptomen kunnen verschillende oorzaken hebben, die niet noodzakelijk verband houden met een tekort aan magnesium, vitaminen of andere stoffen die in de reclame worden gesuggereerd.
  3. Advertenties verwijzen vaak naar levensstijl of leeftijd om de “noodzaak” van supplementatie te rechtvaardigen. Het feit dat je lichamelijk actief of ouder dan 60 bent, betekent niet dat je een bepaalde voedingsstof mist.

Deze tekst ondersteunen wij dan ook, maar hebben een beetje kortsluiting als bovenstaande vergelijken met facebookadvertentie. De informatie is niet zichtbaar op de bol.com.

Kosten

De kosten zijn €21,99 voor een maand gebruik. Bij de apotheek wordt een jaarvoorraad vitamine D aangeboden voor de prijs van €7,50. Je kunt via de webshop of via bol.com kopen.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Calcium VitaalOsteo of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Als je klachten hebt of je hebt vragen, neem dan contact op met de specialist van huis uit en dat is de huisarts. Hij kan je bloed laten onderzoeken op eventuele tekorten aan voedingsstoffen en je adviseren wat je moet gaan gebruiken. Kortom volg het advies op van de verkoper, wij hadden niet beter kunnen benoemen.

Wij vinden de prijs aan de hoge kant, bij het Kruidvat of een andere drogist kun je goedkopere alternatieven vinden.

1 REACTIE

  1. Dit spreekt elkaar enorm tegen. Een fikse waarschuwing tegen supplementen, maar niet als je verkoopt. Zouden ze hetzelf weten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in