Bulk extreme Ervaringen & review: Effect van Anabolen?

Bulk extreme Ervaringen & review: Effect van Anabolen?
Bulk extreme Ervaringen & review: Effect van Anabolen?

Bulk Extreme wordt via dubieuze Facebook advertenties en via louche websites verkocht als middel om een snelle spiergroei te verkrijgen. Echter niets is minder waar, het is te mooi om waar te kunnen zijn!

Verkoop en marketing Bulk extreme

De verkoop van Bulk extreme pillen is via affiliate marketing. Hiermee proberen websites producten te verkopen van een fabrikant. Per product krijgt de verkoper 30% commissie per verkocht product. Deze methode is vrij lucratief. De verkopers schromen niet om de kenmerken van het product te overdrijven.

Veelal wordt er gebruik gemaakt van pseudo wetenschappelijk teksten. De zgn. schrijvers hebben allemaal een doctorale titel en dit wordt ondersteund door dito linkedin profielen. Ze zijn allemaal werkzaam in een ziekenhuis en als hierop onderzoek doet, blijken deze personen niet te bestaan.

Claim van de fabrikant Bulk extreme

Het effect is te danken aan de eigenschappen van de ingrediënten in het product[1]. Ashwagandha voegt energie toe en helpt bij het opbouwen van spiermassa. Zink helpt bij het handhaven van het juiste niveau van testosteron in het bloed en het juiste metabolisme van koolhydraten. Maca ondersteunt de fysieke en mentale fitheid. Vitamine B6 en B12 dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid en uitputting. Mumio helpt bij het handhaven van een goed lipidenmetabolisme.

Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.


In vijf weken tijd zou je 5 kilo spiermassa met deze pillen kunnen winnen. Als je normaal traint zou je tussen de 4 en 5 kilo per jaar kunnen aankomen. Spiergroei is afhankelijk van je genen. Als je anabolen gebruikt kun je, met een kuur van 12 weken, 5 tot 6 kilo aankomen.

Kwakzalverij zou een de juiste term zijn om dit product te omschrijven.


De fabrikant Key Player Limited

Het Hoofdkwartier van Key Player Limited bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten. Pillen worden per postorder vanuit het buitenland naar Nederland verzonden.

Ingrediënten Bulk extreme

Hieronder vindt u meer informatie over de wetenschappelijke ondersteuning voor deze ingrediënten:

 • Momordicin®: Momordicin® is een extract van bittere meloen en bevat natuurlijke selectieve androgeenreceptormodulatoren (SARM’s) die kunnen helpen bij het vergroten van de spiermassa en het ondersteunen van een gezonde prostaatfunctie. Er is beperkt wetenschappelijk bewijs dat bittere meloen-extract effectief kan zijn bij het verbeteren van de spiermassa en spierfunctie bij mannen.
 • KSM-66®: KSM-66® is een extract van de Vitania sluggardwortelextract en kan helpen bij het verbeteren van de spiergrootte en -kracht, het verminderen van lichaamsvet en het ondersteunen van de hormoonhuishouding. Er is wetenschappelijk bewijs dat KSM-66® kan helpen bij het verminderen van de cortisolspiegel en het verbeteren van het herstel na inspanning.
 • Brandnetelbladextract: Brandnetelbladextract kan helpen als een natuurlijke DHT-blokker, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van haaruitval en het stimuleren van de haargroei bij mannen met alopecia. Er is beperkt wetenschappelijk bewijs dat brandnetelbladextract effectief is bij het blokkeren van DHT.
 • Lucerne-extract: Lucerne-extract kan helpen bij het verhogen van het uithoudingsvermogen en het ondersteunen van de vitaliteit. Het bevat ook een hoog gehalte aan antioxidanten, wat kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress in het lichaam. Er is enig bewijs dat lucerne-extract kan helpen bij het verminderen van spierbeschadiging na inspanning.
 • Elutherococcus aureus-wortelextract: Elutherococcus aureus-wortelextract kan helpen bij het verhogen van het aanpassingsvermogen van het lichaam aan stress, het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van de hormoonhuishouding. Er is enig bewijs dat elutherococcus wortelextract kan helpen bij het verbeteren van de fysieke prestaties en het verminderen van vermoeidheid.
 • Macawortelextract: Macawortelextract heeft een adaptogene werking, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van stress en het ondersteunen van de cognitieve functies. Er is beperkt wetenschappelijk bewijs dat macawortelextract kan helpen bij het verbeteren van het geheugen en de stemming.
 • Mumio-extract: Mumio-extract kan helpen bij het reguleren van de hormonale activiteit van het lichaam en het ondersteunen van de vruchtbaarheid. Er is beperkt wetenschappelijk bewijs

Het is belangrijk om te benadrukken dat de wetenschappelijke literatuur over voedingssupplementen en hun effecten op het menselijk lichaam voortdurend in ontwikkeling is en dat er vaak tegenstrijdige resultaten kunnen zijn tussen verschillende onderzoeken. Het is ook belangrijk om op te merken dat sommige ingrediënten van Bulk Extreme, zoals Momordicin® en KSM-66®, relatief nieuw zijn in de markt van voedingssupplementen en dat er meer onderzoek nodig is om de volledige effecten en veiligheid ervan te begrijpen.

Het is correct dat Ashwagandha, ook bekend als Vitania Sluggardwortelextract, bekend staat om zijn rustgevende eigenschappen en mogelijk een positief effect kan hebben op de stemming. Er zijn ook enkele dierstudies die suggereren dat Ashwagandha de testosteronspiegel kan verhogen en het libido kan verhogen, maar het is belangrijk om op te merken dat deze resultaten niet noodzakelijk van toepassing zijn op mensen en dat meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen.

Over het algemeen is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het evalueren van voedingssupplementen en hun claims, en om altijd te kijken naar het beschikbare wetenschappelijke bewijs voordat u besluit een product te gebruiken. Raadpleeg ook altijd uw arts voordat u begint met het gebruik van voedingssupplementen, vooral als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Wetenschappelijk bewijs

Er is enig wetenschappelijk bewijs dat sommige ingrediënten in Bulk Extreme kunnen helpen bij het verbeteren van de spiergroei en -kracht, maar het bewijs is nog beperkt en er zijn meer studies nodig om de volledige effecten te bevestigen.

Een van de belangrijkste ingrediënten in Bulk Extreme, Momordicin®, is een extract van bittere meloen dat natuurlijke selectieve androgeenreceptormodulatoren (SARM’s) bevat. Er is beperkt wetenschappelijk bewijs dat bittere meloen-extract effectief kan zijn bij het verbeteren van de spiermassa en spierfunctie bij mannen, maar er is meer onderzoek nodig om deze effecten te bevestigen.

Een ander ingrediënt in Bulk Extreme, KSM-66® (een extract van de Vitania sluggardwortelextract), is onderzocht op zijn effecten op spiergroei en -kracht. Sommige studies suggereren dat het kan helpen bij het verbeteren van de spiergrootte en -kracht, hoewel het bewijs ook hier nog beperkt is en er meer studies nodig zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van voedingssupplementen op spiergroei en -kracht ook afhankelijk zijn van factoren zoals training, voeding en individuele genetische aanleg. Daarom is het altijd het beste om voedingssupplementen te gebruiken als aanvulling op een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Raadpleeg ook altijd uw arts voordat u begint met het gebruik van voedingssupplementen, vooral als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Werkt het?

Het is belangrijk om op te merken dat de claim dat Bulk Extreme je in vijf weken tijd 5 kilo spiermassa kan laten winnen niet wetenschappelijk bewezen is. Spiergroei is afhankelijk van vele factoren, waaronder de genetische aanleg van een individu, de voeding, training en rust. Het is onwaarschijnlijk dat een voedingssupplement alleen verantwoordelijk kan zijn voor het winnen van 5 kilo spiermassa in zo’n korte tijd, zonder significante veranderingen in dieet en trainingsprogramma.

Bulk extreme: Stof om over na te denken

 1. Als dit zou werken, dan zou toch elke sportschool dit verstreken, als je komt trainen
 2. Waarom wordt hierover niet op de sportschool gesproken?
 3. Waarom is er geen wetenschappelijk onderzoek bekend over dit wondermiddel
 4. Waarom wordt de Europese regelgeving omzeilt? Het product wordt verzonden uit het buitenland.
 5. Op het forum bodybuilding wordt over deze wonder pillen besproken. Conclusie is dat je geld kwijt bent.

Conclusie

Het belangrijk om kritisch te blijven bij het beoordelen van claims over voedingssupplementen en om te kijken naar het beschikbare wetenschappelijke bewijs voordat u besluit een product te gebruiken.

Voedingssupplementen, zoals eiwitten kunnen een nuttige aanvulling zijn op een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat de effecten van deze supplementen afhankelijk zijn van vele factoren en individuele omstandigheden. Raadpleeg ook altijd uw arts, als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.


Refertes

[1] https://bulkextreme.nl/
[2] https://web.archive.org/web/20110310093539/http://www.americanchronicle.com/articles/view/73488
[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12508132/

6 REACTIES

 1. Eiwitten helpen met spieropbouw, maar vooral ook goed eten. Dan krijg je alle bouwstoffen die je nodig hebt naar binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in