Brainsupps Review en Ervaringen: Werkt het ook of toch niet?

Brainsupps Review en Ervaringen: Werkt het ook of toch niet?
Brainsupps Review en Ervaringen: Werkt het ook of toch niet?

Brainsupps is een product dat beweert een ondersteunende werking te hebben op het brein en wordt verkocht via Facebook-advertenties. Voor €39,95 ben je eigenaar van dit product. In dit artikel zullen we de productclaims onder de loep nemen.Via een literatuur onderzoek bekijken wij of deze wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het is belangrijk om te realiseren dat, hoewel bepaalde voedingsstoffen inderdaad bekend staan om hun positieve invloed op de hersenen, het niet noodzakelijk betekent dat elk supplement met deze stoffen de beweerde resultaten zal opleveren.

Hier zullen we nader op ingaan en kritisch analyseren of het kopen van Brainsupps een verstandige keuze is.

Claim verkoper

De ingrediënten vallen onder de categorie nootropics ofwel ‘smart drugs’. We hoorden de verhalen over mensen die afhankelijk raakte van Ritalin of zoveel koffie drinken dat ze hartkloppingen krijgen. Wij dachten: dat kunnen wij beter. Na een lang onderzoek samen met experts, hebben wij de acht beste ingrediënten gevonden en bieden we deze aan in de optimale hoeveelheid.


Deze claim suggereert dat de acht genoemde ingrediënten beter zijn dan andere “smart drugs” zoals Ritalin en dat ze in de optimale hoeveelheid worden aangeboden. Het is belangrijk om te realiseren dat deze ingrediënten niet zijn goedgekeurd door de FDA of de EU en er geen wetenschappelijk bewijs is dat ze beter zijn dan andere smart drugs. Bovendien kunnen sommige ingrediënten interacties hebben met medicatie of bijwerkingen hebben. Voordat u deze producten gebruikt, is het belangrijk om eerst uw arts te raadplegen.

Verkooptekst

De unieke aanpak van brein optimalisatie De afgelopen decennia is de hoeveelheid kennis omtrent de relatie tussen voedingstoffen en het brein exponentieel toegenomen. Aan de hand van de meest actuele wetenschappelijke bronnen is een formule samengesteld die je brein voorziet van de meest essentiële nutriënten. Ervaar de voordelen van jouw brein als geoliede machine.


De claim is dat er een unieke aanpak is ontwikkeld om het brein te optimaliseren door middel van een formule die is samengesteld op basis van de meest actuele wetenschappelijke bronnen over de relatie tussen voedingsstoffen en het brein. De claim suggereert dat het gebruik van deze formule zal leiden tot voordelen voor het brein en het functioneren ervan zal verbeteren.

Het is belangrijk om te realiseren dat deze claim niet bewezen is door wetenschappelijk onderzoek en dat de resultaten kunnen variëren per persoon. Voordat je besluit om dit product te gebruiken, is het aan te raden om je arts te raadplegen.

Ingrediënten

Hieronder staan de ingrediënten en hun beoogde werking.

 1. Citicoline (CDP-Choline): is een voedingsstof die helpt bij de productie van neurotransmitters en de herstructurering van celmembranen.
 2. Phosphatdylserine: is een vetzuur dat de geheugenfunctie en het leervermogen kan verbeteren.
 3. Acetyl L-Carnitine: is een aminozuur dat helpt bij de omzetting van vetten in energie en beschermt tegen celbeschadiging.
 4. Bacopa Monnieri: is een kruid dat wordt gebruikt voor het verbeteren van geheugen en cognitieve functie.
 5. Rhodiola Rosea: is een kruid dat helpt bij de verbetering van fysieke en mentale prestaties, evenals stressreductie.
 6. Vitamine B5 (Calcium-D-Pantothenaat): is nodig voor de stofwisseling, de productie van hormonen en het verminderen van vermoeidheid.
 7. Vitamine B9 (5-MTHF): is noodzakelijk voor celgroei en -deling, en het bevorderen van de gezondheid van de bloedvaten en hersenen.
 8. Vitamine B12 (methylcobalamine): is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen, de gezondheid van het zenuwstelsel en het bevorderen van mentale helderheid.

Deze ingrediënten kunnen potentieel helpen bij de verbetering van de cognitieve functie en de algemene gezondheid. Citicoline en acetyl L-carnitine kunnen helpen bij de productie van neurotransmitters en energieproductie, terwijl Phosphatidylserine het geheugen en het leervermogen kan verbeteren. Bacopa Monnieri en Rhodiola Rosea zijn kruiden die kunnen helpen bij de verbetering van de cognitieve functie en fysieke en mentale prestaties, evenals stressreductie. De drie B-vitaminen (B5, B9 en B12) zijn nodig voor de stofwisseling, celgroei en -deling, en de gezondheid van het zenuwstelsel en de bloedvaten.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van deze ingrediënten kan variëren, afhankelijk van de dosering en de individuele gezondheid en reactie op de ingrediënten. Het is altijd verstandig om een arts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen of behandelingen probeert, vooral als u een medische aandoening heeft of andere medicijnen gebruikt.

Is er wetenschappelijk bewijs dat dit werkt?

Er is enig wetenschappelijk onderzoek dat de effectiviteit van sommige van deze ingrediënten bij het verbeteren van de cognitieve functie ondersteunt, maar over het algemeen is het bewijs gemengd en soms van lage kwaliteit.

Bacopa Monnieri en Rhodiola Rosea zijn twee ingrediënten waarvan studies suggereren dat ze de cognitieve functie kunnen verbeteren en de stress kunnen verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Citicoline en Phosphatidylserine zijn twee andere ingrediënten die worden gebruikt om de cognitieve functie te verbeteren, maar het bewijs voor hun effectiviteit is gemengd en er is meer onderzoek nodig om hun werkzaamheid te bevestigen.

Over het algemeen is er meer hoogwaardig onderzoek nodig om de effectiviteit en veiligheid van deze ingrediënten te beoordelen en om de eventuele gezondheidsvoordelen te bevestigen. Het is altijd verstandig om een arts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen of behandelingen probeert, vooral als u een medische aandoening heeft of andere medicijnen gebruikt.

Zijn er mogelijk bijwerkingen?

Sommige van de mogelijke bijwerkingen van de ingrediënten die in het product zijn opgenomen, zijn:

 • CDP-Choline (Citicoline): hoofdpijn, verstoorde slaap, diarree, misselijkheid
 • Phosphatidylserine: bloedingen, bloedstolsels, lage bloeddruk, hoofdpijn
 • Acetyl L-Carnitine: hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree
 • Bacopa Monnieri: maagklachten, diarree, misselijkheid, braken
 • Rhodiola Rosea: hoofdpijn, slapeloosheid, diarree, verstoorde slaap
 • Vitamine B5 (Calcium-D-Pantotenaat): diarree, braken, misselijkheid
 • Vitamine B9 (5-MTHF): bloeden, bloedstolsels, lage bloeddruk
 • Vitamine B12 (methylcobalamine): huiduitslag, misselijkheid, braken, diarree

Het is belangrijk op te merken dat bijwerkingen kunnen variëren tussen mensen en dat bij sommigen de bijwerkingen ernstiger kunnen zijn dan bij anderen. Als je bijwerkingen ervaart, is het aan te raden om contact op te nemen met een arts.

Zitten de ingrediënten ook in normale voeding?

Veel van de genoemde ingrediënten zitten ook in normale voeding. Bijvoorbeeld, citicoline en phosphatidylserine zijn te vinden in soja, eieren en kippenhersenen. Acetyl L-carnitine is aanwezig in vlees, melk en vis. Bacopa Monnieri is een kruid dat wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en is te vinden in sommige supplementen.

Rhodiola Rosea komt voor in de koude streken van Europa en Azië. Vitamine B5 is te vinden in volkoren producten, vlees, groenten, fruit en melk. Vitamine B9 is te vinden in groene bladgroenten, melk en eieren. Vitamine B12 is te vinden in vis, vlees, melk en eieren.

Wetenschappelijke onderbouwing

De eigenaar van Brainssupps is geen wetenschapper, maar volgens de Kvk is dit een eenmanszaak in de detailhandel. De eigenaar beschikt niet over een onderzoeks of productiefaciliteit. De pillen worden naar aller waarschijnlijkheid als private label product gekocht of verkocht. Niks mee, want er zijn talloze bedrijven die dit doen.

Er zijn verschillende manieren om de hersenen te stimuleren

Zoals:

 1. Oefenen en blijven leren nieuwe dingen
 2. Sporten en fysieke activiteit
 3. Uitdagende denk- en puzzelopdrachten
 4. Meditatie en mindfulness
 5. Gezonde voeding en slaap
 6. Sociale activiteiten en verbinding met anderen.

Conclusie Brainssupps

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Brainssupps of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

3 REACTIES

 1. Die vent is niet slim, is slordig met privé informatie. Hij slikt zelf deze pillen, blijkbaar doen ze helemaal niets.

 2. Ik zag op Facebook een SPAM bericht over dit onderwerp voorbij komen. Als het een éénmans bedrijf is, aakt het nog belangrijker om de beweringen van de leverancier kritisch te beoordelen en onafhankelijke bronnen te raadplegen om de effectiviteit en veiligheid te bewaken.

  Leverancier: Bij de samenstelling van de formule is er gekeken naar de meest wetenschappelijk onderzochte ingrediënten die er beschikbaar zijn op de markt. Hiervoor zijn er meer dan 1.000 wetenschappelijke onderzoeken verricht omwille van de ingrediënten in de formule.

  Het was allemaal bewezen en moet op examine.com dit verifieren.

  Als je verder kijkt is het huisadres van eigenaar ook het verzendadres en omdat dit een éénmans bedrijf is, is hij ook hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele claims e.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in