Brain Support van Orthica Review en Ervaringen: Effectief ?

Brain Support van Orthica Review en Ervaringen: Effectief ?
Brain Support van Orthica Review en Ervaringen: Effectief ?

In de huidige wereld, waar mensen voortdurend worden blootgesteld aan mentale uitdagingen en stress, zoeken velen naar manieren om hun cognitieve prestaties te verbeteren. Het is dan ook geen verrassing dat voedingssupplementen zoals Brain Support van Orthica steeds populairder worden. het wordt verkocht via populaire sociale mediaplatforms zoals Facebook.

Wat is de claim van de fabrikant?

De fabrikant van Brain Support, Orthica, claimt dat dit voedingssupplement speciaal is ontworpen om de cognitieve functies en mentale prestaties te ondersteunen, met name voor mensen met een drukke studie, baan of gezinsleven. De formule bevat een combinatie van ingrediënten, waaronder foliumzuur, vitamine B12 en zink, die goed zijn voor:

 1. Geestelijke inspanning
 2. Concentratie
 3. Leerprestaties
 4. Geheugen

Orthica benadrukt dat Brain Support bedoeld is als aanvulling op een gezond en uitgebalanceerd dieet, en niet als vervanging daarvan.

Wat zijn de ingrediënten?

Volgens de informatie van de fabrikant bevat Brain Support van Orthica de volgende ingrediënten:

 1. Actief foliumzuur (Metafolin®): 300 mcg foliumzuur (vitamine B11) in zijn actieve vorm, wat belangrijk is voor de synthese van neurotransmitters en de normale werking van het zenuwstelsel.
 2. Actief vitamine B12: 25 mcg vitamine B12, betrokken bij de energieproductie, de vorming van rode bloedcellen en de normale werking van het zenuwstelsel.
 3. Zink: 5 mg organisch gebonden zink, een essentieel sporenelement dat betrokken is bij talrijke lichaamsfuncties, waaronder het immuunsysteem, celgroei en -deling, en het metabolisme van koolhydraten, vetten en eiwitten. Zink speelt ook een rol in de cognitieve functie.
 4. Citicoline (Cognizin®): 250 mg citicoline, een gepatenteerde vorm die bijdraagt aan de cognitieve functie en de communicatie tussen hersencellen.
 1. Vitamine B6: betrokken bij het metabolisme van aminozuren en de synthese van neurotransmitters, vitamine B6 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan een gezonde psychologische functie.
 2. Zeaxanthine (OPTISHARP®): een carotenoïde met antioxidant eigenschappen die van nature voorkomt in het oog en mogelijk bijdraagt aan de bescherming van de ogen tegen schade door blauw licht en vrije radicalen.
 3. Luteïne (FloraGLO®): een andere carotenoïde met antioxidant eigenschappen, ook aanwezig in het oog, die mogelijk helpt bij het beschermen van de ogen tegen schade door blauw licht en vrije radicalen.

Zijn er mogelijke bijwerkingen?

Hoewel Brain Support van Orthica is ontworpen met ingrediënten die over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren bij het gebruik van voedingssupplementen. Mogelijke bijwerkingen kunnen zijn:

 1. Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor een van de ingrediënten in het supplement. Als u symptomen zoals uitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsmoeilijkheden ervaart, stop dan met het gebruik van het product en raadpleeg uw arts.
 2. Spijsverteringsproblemen: Sommige ingrediënten in Brain Support kunnen bij sommige mensen spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals maagklachten, misselijkheid, gasvorming of diarree. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.
 3. Hoofdpijn: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen hoofdpijn ervaren bij het nemen van voedingssupplementen die citicoline bevatten.
 4. Interactie met medicijnen: Sommige ingrediënten in Brain Support kunnen interageren met bepaalde medicijnen. Het is belangrijk om uw arts of apotheker te raadplegen voordat u Brain Support neemt als u medicijnen gebruikt.

Houd er rekening mee dat dit geen uitputtende lijst van mogelijke bijwerkingen is en dat individuele reacties kunnen variëren. Als u bijwerking ervaart of zich zorgen maakt over het gebruik van Brain Support, is het belangrijk om uw arts of een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen. Zij kunnen u adviseren over de beste manier van handelen en, indien nodig, alternatieve opties voorstellen.

Wetenschappelijk bewijs

Hoewel sommige ingrediënten in Brain Support van Orthica enig wetenschappelijk bewijs hebben dat suggereert dat ze de cognitieve functie en mentale prestaties kunnen ondersteunen, is er geen onomstotelijk bewijs dat dit specifieke supplement effectief is voor iedereen.

De effectiviteit van voedingssupplementen kan sterk variëren, afhankelijk van de individuele behoeften, genetische factoren en de kwaliteit en dosering van de gebruikte ingrediënten. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat voedingssupplementen niet onderworpen zijn aan dezelfde strenge regelgeving en tests als farmaceutische producten, wat betekent dat de bewijslast vaak lager is.

Sommige van de ingrediënten in Brain Support, zoals vitamine B12, foliumzuur en zink, zijn in verband gebracht met verbeteringen in de cognitieve functie en mentale prestaties in bepaalde bevolkingsgroepen, zoals mensen met een tekort aan deze voedingsstoffen. Echter, de effecten kunnen variëren tussen individuen en de resultaten zijn mogelijk niet hetzelfde voor iedereen.

Citicoline, een ander ingrediënt in Brain Support, heeft enig bewijs dat het cognitieve functies kan ondersteunen, vooral bij ouderen en mensen met cognitieve stoornissen. Maar opnieuw kunnen de resultaten variëren tussen individuen, en het bewijs is mogelijk niet sterk genoeg om onomstotelijke conclusies te trekken.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij het gebruik van voedingssupplementen en te begrijpen dat ze slechts een aanvulling op een gezond en uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl moeten zijn. Bovendien is het altijd raadzaam om een arts of gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voordat u begint met het nemen van voedingssupplementen, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

In het algemeen is er enig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat sommige ingrediënten in Brain Support van Orthica cognitieve functie en mentale prestaties kunnen ondersteunen, maar het is niet onomstotelijk bewezen dat dit specifieke supplement effectief is voor iedereen. De resultaten kunnen variëren tussen individuen, en het is belangrijk om een gezond dieet en een actieve levensstijl te handhaven om de beste resultaten te bereiken.

Bronnen:

 1. Vitamine B12:
 1. Foliumzuur (vitamine B11):
 1. Zink:
 1. Citicoline (Cognizin®):
 1. Vitamine B6:
 1. Zeaxanthine (OPTISHARP®):
 1. Luteïne (FloraGLO®):

Werkt het ook?

Gezien het beperkte wetenschappelijke bewijs is het moeilijk om definitief te zeggen of Brain Support van Orthica effectief is voor iedereen. Sommige ingrediënten, zoals vitamine B12, foliumzuur, zink en citicoline, zijn in verband gebracht met verbeteringen in cognitieve functie en mentale prestaties, maar de resultaten kunnen variëren tussen individuen en zijn mogelijk niet altijd consistent.

Het is belangrijk te begrijpen dat voedingssupplementen bedoeld zijn als aanvulling op een gezond en uitgebalanceerd dieet en niet als vervanging daarvan. Bovendien kunnen de effecten van voedingssupplementen sterk variëren, afhankelijk van de individuele behoeften, genetische factoren en de kwaliteit en dosering van de gebruikte ingrediënten.

Heb je dit supplement echt nodig ?

Als u een gezond eet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen, heeft u geen voedingssupplementen zoals Brain Support nodig.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor gezonde voeding!

Conclusie

Hoewel er enig beperkt wetenschappelijk bewijs is dat suggereert dat sommige ingrediënten in Brain Support van Orthica de cognitieve functie en mentale prestaties kunnen ondersteunen, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de effectiviteit van voedingssupplementen.

Als u gezonde eet, heeft u geen voedingssupplementen zoals Brain Support nodig.

Het is aan te raden om te focussen op het handhaven van een gezonde levensstijl en het raadplegen van een arts of gekwalificeerde zorgverlener voordat u besluit om voedingssupplementen te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in