Brain Actives ervaringen en review: Werkt het?

Brain Actives pillen werken niet! Review en Ervaringen
Brain Actives pillen werken niet! Review en Ervaringen

Via reclame op internet krijg je reclame te zien over het supplement Brain Actives, die je kunt kopen tegen de kosten van €59,95 per verpakking. De inhoud van de verpakking bestaat uit 60 pillen. Met deze pillen zou je de werking van je brein verbeteren.

Claim Brain Actives

Brain Actives is een voedingssupplement van topkwaliteit met ingrediënten die je hersenen tot topprestaties zullen leiden zonder schade aan te richten. Het helpt je hele lichaam om zijn functies te stimuleren en laat je makkelijk taken uitvoeren die zware inspanningen en energieverlies vereisen.

Wetenschappelijk bewijs werking Brain Actives

Er zijn geen wetenschappelijke of klinische studies bekend van Brain Actives. Wel zijn er wetenschappelijke of klinische onderzoeken bekend van een aantal ingrediënten. Er is geen bewijs dat je hersenen topprestaties gaan leveren, door het gebruik van dit supplement.

Verkoop en levering

De verkoop van deze pillen is via affiliate marketing. Hiermee proberen websites producten te verkopen van een fabrikant. Per product krijgt de verkoper 35% commissie per verkocht product. Deze methode is vrij lucratief. De verkopers schromen niet om de kenmerken van het product te overdrijven.

Het Hoofdkwartier van Key Player Limited bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten. Pillen worden per postorder vanuit het buitenland naar Nederland verzonden.

Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.
Ingrediënten

Volgens de opgave van de fabrikant zouden de pillen de onderstaande stoffen bevatten.

Ashwagandha-wortelextract (ashwaganda) [5% withanolides] – KSM-66®

Ashwaganda zou een rustgevende werking en een ontstekende remmende werking hebben. Bij ratten zou het een libido remmende werking hebben, het is niet bekend wat dit bij mensen doet.

Bijwerkingen

 • Contra-indicaties zijn niet geïdentificeerd
 • Abortifacient eigenschappen zijn gemeld voor ashwagandha. Vermijd gebruik bij zwangerschap
 • Er zijn beperkte klinische onderzoeken beschikbaar en case reports ontbreken. Gevallen van ashwagandha-geïnduceerde leverbeschadiging zijn gemeld.
 • De Acute toxiciteit van W. somnifera is beperkt; bij redelijke doses is ashwagandha niet giftig.

De ervaringen met Ashwaganda zijn voor het merendeel negatief.

Bronnen

 1. American Chronicle | Ashwagandha: A Health Rejuvenator (archive.org)
 2. Effect of Withania somnifera root extract on the sexual behaviour of male rats – PubMed (nih.gov)

Natuurlijk Watervrije cafeïne (Coffea robusta)

Koffie gemaakt van bonen van de Coffea canephora plant heeft een lage zuurgraad en hoge bitterheid, vaak met een uitgesproken houtachtige en nootachtige smaak. C. canephora bonen, algemeen bekend onder het synoniem Coffea robusta, worden voornamelijk gebruikt in oploskoffie, espresso en als vulmiddel in gemalen koffiemelanges.

Cafeïne heeft enige invloed op de stofwisseling. Daarom is cafeïne een veel gebruikt ingrediënt in populaire vetverbranders (fatburners). De Europese  voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft maximale hoeveelheden cafeïne vastgesteld die veilig zijn om binnen te krijgen. Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie. 

Gotu Kola-bladextract (Centella asiatica) [8% Triterpenen] – Centellin®

Gotu kola wordt vaak verkocht als een kruidensupplement. Er zijn geen gereguleerde productienormen voor veel kruidenverbindingen en sommige op de markt gebrachte supplementen blijken besmet te zijn met giftige metalen of andere geneesmiddelen. Kruiden / gezondheidssupplementen moeten worden gekocht bij een betrouwbare bron om het risico op besmetting te minimaliseren.

In de traditionele geneeskunde wordt Gotu kola gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen en kleine wonden, hoewel de klinische werkzaamheid en veiligheid niet wetenschappelijk zijn bevestigd. Contactdermatitis en huidirritatie kunnen het gevolg zijn van plaatselijke toepassing.  Slaperigheid kan optreden na consumptie.  Het kruid kan nadelige effecten hebben op de leverfunctie bij gebruik gedurende vele maanden. 

Mogelijke Bijwerkingen

 • Slaperigheid.
 • leverproblemen

Bronnen:

 1. Gotu kola Uses, Side Effects & Warnings – Drugs.com
 2. Centella asiatica – Wikipedia

[95% piperine] – Bioperine®

Het effect van piperine, de belangrijkste alkaloïde van piper nigrum, op het centrale zenuwstelsel is tot nu toe niet duidelijk bekend.

Theacrine

Bekend als 1,3,7,9-tetramethyluric acid, is een purine-alkaloïde die voorkomt in Cupuaçu  en in een Chinese thee die bekend staat als kucha Het vertoont ontstekingsremmende en pijnstillende effecten en lijkt de adenosinesignalering te beïnvloeden op een manier die vergelijkbaar is met cafeïne.  In kucha-bladeren wordt theacrine gesynthetiseerd uit cafeïne in wat wordt beschouwd als een driestappenroute.

Bron

Theacrine – Wikipedia

Bacopa Monnieri Kruidenextract (Bacopa monnieri) [50%bacosiden] – Bacopin®

In 2019 waarschuwde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) fabrikanten van voedingssupplementen die Bacopa monnieri bevatten tegen het maken van illegale en onbewezen beweringen dat het kruid verschillende ziekten kan behandelen.

Bacopa monnieri wordt gebruikt in de Ayurvedische traditionele geneeskunde om het geheugen te verbeteren en om verschillende kwalen te behandelen. Uit beoordelingen van voorlopig onderzoek bleek dat Bacopa monnieri de cognitie kan verbeteren, hoewel het effect pas na enkele weken gebruik meetbaar was.

In 2019 heeft de FDA waarschuwingsbrieven uitgegeven aan fabrikanten van voedingssupplementen met Bacopa monnieri die gezondheidsclaims adverteerden voor het behandelen of voorkomen van maagziekte, de ziekte van Alzheimer, hypoglykemie, bloeddruk en angst waren onbewezen en illegaal. De FDA verklaarde dat Bacopa monnieri-producten niet zijn goedgekeurd voor deze of medische doeleinden.

Bronnen:

 1. Bacopa monnieri – Wikipedia
 2. TEK Naturals – 565026 – 02/05/2019 | FDA

Overige bestanddelen

Vitamine B5, B6, B12, D, Rijstzemelenextract, Zwarte peper-fruitextract

Is Brain Actives gevaarlijk?

Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar de bijwerkingen van de ingrediënten !

Conclusie Brain Actives

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Brain Actives of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

6 REACTIES

 1. Brain Actives wat een flauwekul. Ik heb het product zelf gekocht en geen moer gemerkt. Wetenschappelijk bewijs? Pff, dat bestaat niet. Het enige wat telt is wat je zelf voelt. En ik voelde niks. Geen goed geld terug garantie? Nou, dat zegt genoeg, toch? Laat die poeders, pillen, druppeltjes en drankjes maar staan, leef je leven, geniet van het moment en eet een lekkere hap. En als je gezond wilt zijn, ga dan lekker naar de sportschool.

 2. Even gezocht en gevonden. Ashwagandha-wortelextract (ashwaganda) [5% withanolides] – KSM-66®

  Het wortelextract veroorzaakte een duidelijke stoornis in libido, seksuele prestaties, seksuele kracht en erectiestoornissen van de penis. Deze effecten waren gedeeltelijk omkeerbaar bij het staken van de behandeling. Deze antimasculine-effecten zijn niet te wijten aan veranderingen in testosteronniveaus of toxiciteit, maar kunnen worden toegeschreven aan hyperprolactinemische, GABAerge, serotonerge of sedatieve activiteiten van het extract.

  En hoe nu verder ?

  Ref: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12508132/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in