Black Burn Stracker NVE Review en Ervaringen: Bloeddruk?

Black Burn Stracker NVE Review en Ervaringen: Bloeddruk?
Black Burn Stracker NVE Review en Ervaringen: Bloeddruk?

Black Burn Stacker, geprijsd op ongeveer €34,99, belooft gewichtsverlies door een cocktail van ingrediënten, waaronder een hoge dosis cafeïne. Het product wordt vooral gepromoot via online advertenties. Maar is het wel veilig en effectief zoals het beweert? Laten we dat eens nader onderzoeken.

Wat is de claim van Black Burn Stracker NVE

De fabrikant claimt dat Black Burn een premium voedingssupplement is speciaal ontwikkeld voor bodybuilders en gericht op gewichtsverlies en verbetering van lichaamssamenstelling. Het product bevat een mix van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals groene thee-extract, yerba mate, druivenpitextract, en cafeïne. Deze ingrediënten zouden synergetisch werken om de focus en het energiemetabolisme te verbeteren. Het supplement bevat ook vitamine B12 en B6, en het wordt aanbevolen om twee capsules ’s ochtends in te nemen tijdens een caloriearm ontbijt. Het product is niet geschikt voor kinderen onder de 18, zwangere of borstvoedende vrouwen.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten van het Black Burn supplement zijn als volgt gegroepeerd:

 1. Black EGC-HPLC Matrix™:
 • Groene thee bladextract (Camellia sinensis)
 • Yerba mate extract (Ilex paraguariensis)
 • Cholinebitartraat
 • Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6)
 • Cyanocobalamine (Vitamine B12)
 1. Black XTR-B™:
 • Druivenpitextract (Vitis vinifera)
 • Cactusextract (Opuntia ficusindica)
 • Guaranazaadextract
 • Capsicum extract (Capsicum annuum)
 • Ginseng wortelextract
 • Frambozenextract
 • Taurine
 • Acetyl L-carnitine
 1. Overige ingrediënten:
 • Watervrije cafeïne
 • Plantaardige capsule (cellulose, ijzeroxiden en ijzerhydroxiden)

Het supplement bevat per aanbevolen dagelijkse dosering van 2 capsules 300 mg cafeïne en 96 mg epigallocatechine-3-gallaat (EGCG). Het wordt aanbevolen niet meer dan 400 mg cafeïne per dag in te nemen.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Sommige van de ingrediënten in het supplement, zoals cafeïne en groene thee-extract, zijn onderzocht op hun potentieel om het metabolisme te versnellen of vetoxidatie te bevorderen. Echter, de wetenschappelijke consensus is dat de effecten vaak bescheiden zijn.

Het is belangrijk op te merken dat voedingssupplementen over het algemeen niet onder dezelfde strikte regulering vallen als geneesmiddelen. Dit betekent dat de fabrikanten niet dezelfde rigoureuze tests hoeven te ondergaan om de effectiviteit van hun producten aan te tonen.

Als u overweegt een supplement te gebruiken voor gewichtsverlies, is het raadzaam eerst een zorgverlener te raadplegen, vooral als u andere medische aandoeningen heeft of andere medicijnen gebruikt.

Kan je hiervan afvallen?

De effectiviteit van gewichtsverlies-supplementen zoals deze varieert sterk van persoon tot persoon en is afhankelijk van vele factoren, waaronder dieet, lichaamsbeweging, en de algehele levensstijl. Er is geen garantie dat iemand een specifieke hoeveelheid gewicht zal verliezen door het gebruik van deze ingrediënten.

Sommige van de ingrediënten, zoals cafeïne en groene thee-extract, hebben enig bewijs dat ze het metabolisme kunnen versnellen of vetoxidatie kunnen bevorderen, maar de effecten zijn over het algemeen bescheiden. Het wetenschappelijk bewijs voor significante, lange termijn gewichtsverlies door het gebruik van deze ingrediënten is beperkt.

Bovendien zijn er bijwerkingen en mogelijke interacties met andere medicijnen of medische aandoeningen die overwogen moeten worden. Het is belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint, vooral voor gewichtsverlies.

Als je serieus bent over gewichtsverlies, is de meest bewezen aanpak een combinatie van een caloriebeperkt dieet en regelmatige lichaamsbeweging, mogelijk onder toezicht van een arts of diëtist.

Bijwerkingen

Er kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van dit soort supplementen. Hier zijn enkele potentiële bijwerkingen gebaseerd op de ingrediënten:

 1. Cafeïne: Kan slapeloosheid, nervositeit, rusteloosheid, maagirritatie, misselijkheid en een verhoogde hartslag veroorzaken.
 2. Groene Thee Extract: Hoge doses kunnen levertoxiciteit veroorzaken en interacties met bepaalde medicijnen.
 3. Yerba Mate: Bevat cafeïne en kan soortgelijke bijwerkingen hebben. Ook zijn er zorgen over een mogelijk verhoogd risico op bepaalde soorten kanker bij overmatig gebruik.
 4. Choline Bitartrate: Overmatige inname kan leiden tot een vissige lichaamsgeur, braken, overmatig zweten en speekselproductie, en een verhoogd risico op het krijgen van bepaalde gezondheidsproblemen.
 5. Vitamine B6 en B12: Hoewel over het algemeen veilig, kunnen extreem hoge doses neurologische problemen veroorzaken.
 6. Grape Seed Extract, Ginseng, Raspberry Extract: Over het algemeen beschouwd als veilig, maar potentiële bijwerkingen kunnen zijn: duizeligheid, hoofdpijn, en allergische reacties.
 7. Guarana: Bevat cafeïne en kan bijwerkingen zoals slapeloosheid, maagirritatie, nervositeit en een snelle hartslag veroorzaken.
 8. Capsicum Annuum: Kan maagirritatie en maagzuur veroorzaken.
 9. Acetyl L-Carnitine: Kan misselijkheid, braken, maagklachten en een “visachtige” geur van de urine en adem veroorzaken.
 10. Taurine: Over het algemeen veilig in matige hoeveelheden, maar overmatig gebruik kan mogelijk leiden tot een onevenwichtige elektrolytenhuishouding.
 11. EGCG: In hoge doses kan dit mogelijk leverschade veroorzaken.

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met het nemen van een nieuw supplement, vooral als u al andere medicijnen gebruikt of medische aandoeningen heeft.

Risico’s Black Burn Stracker NVE

Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van dergelijke supplementen, vooral als men zich niet bewust is van bestaande gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk. Verschillende ingrediënten in het supplement, zoals cafeïne, yerba mate en guarana, kunnen een stimulerend effect hebben op het cardiovasculaire systeem.

Dit kan leiden tot een verhoogde hartslag en potentieel een verhoging van de bloeddruk, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen die al een hoge bloeddruk hebben, zelfs als ze zich daar niet van bewust zijn.

Daarnaast kan het gebruik van deze supplementen gevaarlijk zijn voor mensen met andere medische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, glaucoom en nier- of leverproblemen. Ook kunnen er interacties optreden met medicijnen, zoals die voor bloeddruk of bloedverdunners.

Conclusie

Dit supplement belooft gewichtsverlies, maar er is geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat je hier significant gewicht mee verliest. Bovendien is er een groot risico dat eventueel verloren gewicht snel terugkomt zodra je stopt met het innemen van de pillen. Het gebruik van deze capsules is niet zonder risico; ze bevatten stimulerende middelen zoals cafeïne en guarana, die de bloeddruk en hartslag kunnen verhogen.

Dit is vooral zorgwekkend voor mensen die misschien onbewust al een hoge bloeddruk hebben of andere onderliggende gezondheidsproblemen. De ingrediënten kunnen ook interacties aangaan met andere medicijnen en potentieel schadelijk zijn voor organen zoals het hart, de lever en de nieren. Het is essentieel om een arts te raadplegen voordat je met dit soort supplementen begint, maar de talrijke risico’s en het gebrek aan bewezen effectiviteit suggereren dat het wellicht meer kwaad dan goed kan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in