Bioresonantie therapie werkt niet! Review en Ervaringen

Bioresonantie therapie werkt niet! Review en Ervaringen
Bioresonantie therapie werkt niet! Review en Ervaringen

Bioresonantie is een onderdeel van de alternatieve geneeskunde gebaseerd op een pseudo-wetenschappelijke overtuiging dat elke orgaan een trillingsfrequentie heeft van elekromagnetische aard. Als deze trillingsfrequentie is verstoort, dan raakt het lichaam in onbalans en hierdoor ontwikkel je ziekten, althans dit is de opvatting van de aanhangers van bioresonantie.

Geschiedenis Bioresonantie therapie

Bioresonantie therapie werd in 1977 (in Duitsland) uitgevonden door Franz Morell en zijn schoonzoon, ingenieur Erich Rasche. Aanvankelijk brachten ze het op de markt als “MORA-Therapie”, voor MOrell en RAsche.

Sommige van de machines bevatten een elektronisch circuit dat de huidweerstand meet, vergelijkbaar met de E-meter die scientology gebruikte, die de makers van de bioresonantie probeerden te verbeteren; Franz Morell had banden met Scientology.

Bronnen

 1. Scientology und die Bioresonanztherapie (archive.org)
 2. FAQ CoRe-System Radionics EAV EDS Rife (archive.org)

Hoe werkt Bioresonantie ?

Voor bioresonantie wordt een apparaat gebruikt dat de trillingsfrequentie meet van het lichaam. Ziektes, afwijking en bacteriën in het lichaam veroorzaken een afwijking in de frequentie. Een trillingsfrequentie zijn elektro-magnetische trillingen.

De elektro-magnetische worden door een apparaat gemeten en na analyse geeft het apparaat wat voor ziekten je hebt. Het apparaat kan een diagnose geven en een behandelplan om je te behandelen.

De bruikbaarheid bij diagnose is niet wetenschappelijk vastgesteld.

Bronnen:

 1. Bioresonantie – Wikipedia
 2. Bioresonance, a study of pseudo-scientific language – PubMed (nih.gov)

Wat zou Bioresonantie therapie kunnen genezen

De aanhangers geven aan dat ze aandoening kunnen behandelen zoals:

De wetenschappelijke basis Bioresonantie behandeling ontbreekt

Bij gebrek aan enige wetenschappelijke verklaring over hoe bioresonantie therapie zou kunnen werken, hebben onderzoekers bioresonantie therapie geclassificeerd als pseudowetenschap. Sommige studies toonden geen effecten boven die van het placebo-effect. “Er is geen betrouwbaar wetenschappelijk bewijs dat bioresonantie een nauwkeurige indicator is van medische aandoeningen of ziekte of een effectieve behandeling voor welke aandoening dan ook

Bronnen:

 1. Unproven techniques in allergy diagnosis
 2. Efficacy trial of bioresonance in children with atopic dermatitis – PubMed (nih.gov)
 3. BioResonance Tumor Therapy | Quackwatch

Wat is het risico van een Bioresonantie behandeling ?

Het risico is dat mensen geen behandeling krijgen voor ziektes en klachten die ze hebben. Hierdoor lopen mensen de noodzakelijk zorg mis en brengen hun gezondheid in gevaar.

Bij gebrek aan enige wetenschappelijke verklaring over hoe bioresonantie therapie zou kunnen werken, hebben onderzoekers bioresonantie therapie geclassificeerd als pseudowetenschap of kwakzalverij.
Bij gebrek aan enige wetenschappelijke verklaring over hoe bioresonantie therapie zou kunnen werken, hebben onderzoekers bioresonantie therapie geclassificeerd als pseudowetenschap of kwakzalverij.

Een aantal verkopers in de VS, vervolgd door het maken van valse claims van gezondheidsvoordelen

In de Verenigde Staten van Amerika classificeert de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) “apparaten die resistentiemetingen gebruiken om verschillende ziekten te diagnosticeren en te behandelen” als klasse III-apparaten, waarvoor FDA-goedkeuring vereist is voordat ze op de markt worden gebracht.

De FDA heeft een aantal van deze apparaten van de Amerikaanse markt verbannen, en heeft veel verkopers van elektrische apparaten vervolgd voor het maken van valse claims van gezondheidsvoordelen.

Bronnen:

 1. Unbreak your health : the complete guide to complementary & alternative therapies : Smith, Alan E., 1951- : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
 2. BioResonance Therapy | Memorial Sloan Kettering Cancer Center (mskcc.org)

Ervaringen met Bioresonantie

Tros radar heeft een programma gemaakt over bioresonantie. Ze hebben met een aantal proefpersonen een bezoek gebracht aan een aantal therapeuten. De therapeuten hadden het geen enkele keer een juiste diagnose. Er werd de ziekte van Lyme geconstateerd, maar dit bleek later een hersentumor te zijn. De patient had dus niet de juiste diagnose gehad en was bijna hierdoor overleden.

Ons advies is dan ook bekijk deze aflevering.

Op het forum van Tros radar zij een aantal forum onderwerpen geweest over het onderwerp bioresonantie.

Het TV programma Kassa heeft ook een programma gemaakt over bioresonantie therapie. Dit werd toegepast in een matras en kon bijna alles genezen.

Het SKEPP heeft een onderwerp geschreven over bioresonantie, met commentaar waarom het niet werkt.

Skepsis beschrijft met wetenschappelijk onderbouw waarom bio resonantie therapie een pseudo-wetenschap is. Zij kwamen in de wetenschappelijke literatuur geen publicatie tegen die de werking onderbouwd.

De reclamecode commissie heeft beoordeeld dat een klacht over reclame terecht was. Het ging om de Bioresonantietherapie met de BICOM optima.

De vereniging tegen de kwakzalverij heeft een onderwerpen geschreven over bioresonantie.

Bioresonantie therapie is onzin !

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat bioresonantie therapie werkt voor de behandeling van medische aandoeningen. Er is geen enkele betrouwbare klinische studie die de effectiviteit van deze therapie heeft aangetoond.

Hoewel sommige mensen beweren baat te hebben bij de therapie, kan het placebo-effect hierbij een belangrijke rol spelen. Het is belangrijk om te onthouden dat als je gezondheidsproblemen hebt, het belangrijk is om medische professionals te raadplegen en een bewezen behandeling te volgen in plaats van te vertrouwen op niet-wetenschappelijke behandelingen zoals bioresonantie therapie.

9 REACTIES

 1. Wat is waar en wat is niet waar……..

  Hoewel de officiële naam Biostabil 2000 is, wordt door Santanera vaak de naam Biostabil gebruikt, onder andere in reclames. Met Biostabil maakt Santera gebruik van een gedeponeerde merknaam voor kunststof tanden en kiezen voor in een kunstgebit.

  De hanger wordt verkocht door het bedrijf Tel Sell en werd op televisie aangeprezen door onder andere Tineke de Nooij, Vivian Boelen, Imca Marina en Roy Martina. In maart 2004 oordeelde de Reclame Code Commissie in hoger beroep dat de televisiereclame voor de hanger misleidend was, en niet meer in die vorm mocht worden uitgezonden. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen, waarna de reclame weer op tv te zien was.

  https://www.youtube.com/watch?v=J-Wbip-xZSQ

 2. Het is inmiddels een industrie geworden van gebakken lucht. Honderden mensen verdienen hiermee op een verkeerde manier hun brood. Misschien herscholen naar schoonmakers in de zorg?

 3. We kunnen een handeltje beginnen voor een paar euro koop je dit in China en voor het 10 voudige verkoop je het hier.

 4. Je kan dit ook kopen bij aliexpress voor zo’n 85 euro en is goedkoper dan een behandeling. Je kan zelf je eigen zaak beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in