Ayur Read Pro, dit is fake, oplichting en onzin: Ervaringen + Review

Ayur Read Pro, dit is fake, oplichting en onzin: Ervaringen + Review
Ayur Read Pro, dit is fake, oplichting en onzin: Ervaringen + Review

Ayur Read Pro is een middel volgens de verkoper om je ogen te verbeteren. Is dit ook echt zo? Foute aanbieders proberen via Facebook en MSN producten aan te bieden die nooit kunnen werken. Ayur Read Pro[1], is zo’n product wat te mooi is om waar te kunnen zijn. Ene fictieve Hans-Gerard Domburg heeft een methode uitgedacht, waarmee je geen bril, contactlenzen of operatie nodig hebt om beter te kunnen gaan zijn. Voor maar €109 ben je de eigenaar van dit wonder product. De aanbieder is 24X7DEALLTD.

Uiteraard het wetenschappelijk bewijs ontbreekt en deze Hans bestaat natuurlijk niet.

Claims Ayur Read Pro

Het is een bericht dat uw leven en dat van uw geliefden kan redden. En dat zeker het comfort ervan aanzienlijk verhoogt, dankzij het herstel van de juiste werking van uw zicht.

 • zonder bezoek aan een dokterspraktijk (en zelfs helemaal zonder het huis uit te komen!)
 • zonder onaangename onderzoeken van de ogen
 • zonder gevaarlijke ingrepen, zoals lasercorrectie.

De fabrikant heeft een disclaimer deze staat haaks op de claim van deze kwakzalver!

Het beschreven object is een niet-medisch hulpmiddel en is niet bedoeld om de fysiologische functies van het lichaam te diagnosticeren, te herstellen, te corrigeren of te wijzigen door middel van een farmacologische, immunologische of metabolische werking. Informatie

Als de claim en disclaimer vergelijkt, dan weet je zeker dat dit product niet helemaal Ok is.

Pinhole-brillen zijn door verschillende bedrijven op de markt gebracht met de bewering dat ze – in combinatie met bepaalde oogoefeningen – het gezichtsvermogen permanent kunnen verbeteren. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs gevonden om deze beweringen te ondersteunen. Vanwege een gebrek aan formele klinische studies om dit soort claims te onderbouwen door bedrijven die pinhole-brillen verkopen, mag dit type claim niet langer in de Verenigde Staten worden gemaakt onder de voorwaarden van een juridische schikking met de Federal Trade Commission[2].

Voordelen

Geen

Nadelen Ayur Read Pro

Je bent je geld kwijt! En een illusie rijker.

Stof om over na te denken

 1. Als dit zou helpen, dan wordt het voorgeschreven door de zorgverzekeringen, want voor een paar euro zijn er geen brillen en dergelijk meer nodig. Dit zou enorme bedragen besparen
 2. Als dit werken, zou de huisarts dit toch aanbevelen
 3. Waarom is dit niet in het nieuws als baanbrekende methode.

Is dit te koop bij het Kruidvat, Etos of de apotheek

Nee,  een drogist check altijd zijn producten voordat hij of zij dit gaan verkopen. Een apotheek verkoopt alleen producten, waarvan ze de herkomst kunnen verklaren en ze verkopen zeker geen product dat op kwakzalverij berust.

Conclusie

De eigenschappen van Ayur Read Pro zijn te mooi is om waar te kunnen zijn. Er is geen bewijs en het voelt niet goed aan. Advies is natuurlijk niet kopen. Het product is volgens ons te classificeren als kwakzalverij of oplichting!

Referenties

[1] Ayur Read Pro (satisfyingshopping24.com)

[2] Marketers of “Pinhole” Eyeglasses Settle FTC Charges That They Made False and Unsubstantiated Claims That the Glasses Could Correct or Cure Vision Disorders | Quackwatch

3 REACTIES

 1. Natuurlijk is dit nep, er zullen best wel methoden zijn om opgen te verbeteren, maar dit weer zoń nep produkt, net zoals een stif om pigmentvlekken (ouderdom) in een week te elemineren.
  Als je goed kijkt zie je meteen een overdaad aan reclame en promotie, zegt al genoeg. Het wordt echter gevaarlijk als je kijkt naar een naam die zomaar gebruikt wordt. nl proff. wisse.
  Er bestaat idd een wisse, oog spec. misschien toeval ?. wellicht kan ik die arts mailen dat er
  mogelijk gefraudeerd wordt met zijn naam. (google) niet kopen dus..

 2. Meine Erfahrung mit Ayur Read Pro ist schlecht. Ich habe ein Kopfrohr davon bekommen und es hat nicht funktioniert. Ich wollte mein Geld zurück, aber der Verkäufer antwortet nicht auf E-Mails. Das ist eine schlechte Sache!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in