Amsterdam avocadohoofdstad van Europa in November No ratings yet.

0
195
Amsterdam avocadohoofdstad van Europa in November
Amsterdam avocadohoofdstad van Europa in November

Amsterdam, 2 november 2017 – Amsterdam kan geen genoeg krijgen van haar favoriete superfood, de avocado. Daarom is de hele maand november door de World Avocado Organization (WAO), hun consumentenmerk ‘Avocado – The Fruit of Life’ en The Avocado Show uitgeroepen tot Avocadomaand om de continue beschikbaarheid en consumptie van Europa’s populairste superfood te vieren.

Gedurende november vinden er in de stad verschillende activiteiten rondom de vrucht plaats. Er rijdt een heuse avocadotram (#AvoTram) rond en de allereerste avocadowinkel ter wereld zal haar deuren openen in De Pijp. Ook stelt de WAO een gratis digitaal avocado kookboek van 145 pagina’s beschikbaar, genaamd ‘The Wonderful World of Cooking with Avocados’. “Met deze gratis download hopen we Nederlanders nog meer te inspireren met lekkere en voedzame avocado recepten”, aldus WAO CEO Xavier Equihua.

Nederlanders en hun avocado’s

Nederland speelt in het internationale handelsverkeer een belangrijke rol als doorvoerland. Europa is nu de op één na grootste markt voor avocado’s, na de Verenigde Staten. De WAO voorspelt dat de avocadoconsumptie in 2018 de grens van 500 miljoen kilo overstijgt. De afgelopen jaren is de gezonde en veelzijdige vrucht niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Verwacht wordt dat de consumptie in 2017 stijgt met nog eens 20 procent.

Xavier Equihua: “Het is prachtig om te zien dat de avocado een vast onderdeel is geworden in de Nederlandse keuken. Een voorbeeld hiervan is de opening van ’s werelds eerste avocadorestaurant: The Avocado Show. We kijken er naar uit om samen met The Avocado Show Avocadomaand tot een succes te maken. Ik verwacht dat de stijgende lijn van de avocadoverkoop in Nederland de aankomende jaren door blijft zetten.”

The Backstage: ’s wereld eerste avocadowinkel

Tijdens Avocadomaand opent de allereerste avocadowinkel ter wereld haar deuren in De Pijp te Amsterdam. De unieke conceptstore en hang-out genaamd ‘The Backstage’ is de eerste winkel waarin de voedzame vrucht in alle producten de hoofdrol heeft. Bezoekers kunnen bij The Backstage terecht voor verschillende avocado-merchandise: van kleding tot kookboeken. Uiteraard verkoopt de winkel ook eetrijpe avocado’s en is bezig met het ontwikkelen van cosmetica op basis van de vrucht. Initiatiefnemers van de winkel zijn de eigenaren van The Avocado Show.

Julien Zaal, medeoprichter van The Backstage en The Avocado Show: “Na het openen van ons restaurant merkten we dat de populariteit van de avocado bleef groeien. Mensen zijn de laatste jaren steeds bewuster gaan eten en de avocado wordt een vast onderdeel van het eetpatroon van veel Nederlanders. Ontzettend veel Nederlanders voelen, net als wij, een grote liefde voor de avocado. Dat is leuk om te zien.”

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here