Alternate day fasting: afwisselend vasten voor gezondheid en gewicht

Alternate day fasting: afwisselend vasten voor gezondheid en gewicht
Alternate day fasting: afwisselend vasten voor gezondheid en gewicht

Alternate day fasting, ook wel afwisselend vasten genoemd, is een eetpatroon waarbij je op één dag heel weinig of helemaal niets eet en de volgende dag eet je zoals je gewend bent. Het idee achter alternate day fasting is om de voordelen van vasten te combineren met de mogelijkheid om normaal te eten.

Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat alternate day fasting kan helpen bij gewichtsbeheersing, verbetering van de glucose- en insulinegevoeligheid, verlaging van ontstekingen en verbetering van de slaapkwaliteit. Bovendien kan het ook helpen bij het voorkomen of verbeteren van bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder obesitastype 2 diabeteshartaandoeningen en sommige vormen van kanker.

Het is belangrijk om te weten dat alternate day fasting geen dieet is in de traditionele zin. Het is een eetpatroon dat gericht is op afwisselend vasten en normaal eten, niet op het beperken van specifieke voedingsstoffen of calorieën. Tijdens de dag waarop je vast, is het aanbevolen om niet meer dan 20-50 calorieën binnen te krijgen.

Er zijn echter een aantal aandachtspunten bij het volgen van alternate day fasting. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt tijdens de dagen waarop je normaal eet, vooral als je de dag van vasten verlengt. Bovendien is het belangrijk om te wennen aan het nieuwe eetpatroon en ervoor te zorgen dat je niet te veel eet tijdens de dagen waarop je normaal eet.

Samengevat, alternate day fasting is een eetpatroon dat steeds meer aandacht krijgt vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Het is echter belangrijk om het goed te begrijpen en te zorgen dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je het overweegt, is het verstandig om het eerst met je arts te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in