Als je wilt afvallen, dan moet je, jezelf meten om je doelen te bepalen.

Als je wilt afvallen, dan moet je, jezelf meten om je doelen te bepalen.
Als je wilt afvallen, dan moet je, jezelf meten om je doelen te bepalen.

Je moet een duidelijk en haalbaar doelen bepalen om te gaan afvallen. Zodra je een doel hebt bepaald kun je er na toe werken. Een goed hulpmiddel om je doel te bepalen is je gewicht en je lichaams afmetingen. Daarnaast moet je een logboek gaan bijhouden van wat je eet en niet te vergeten wat je drinkt. In het logboek hou je ook bij, wanneer je aan gesport of gewandeld hebt.

Wegen op de weegschaal

Je weet dat je te zwaar bent en je afvallen moet. Je zult je moeten wegen om te kijken wat je gewicht is. Een weegschaal is niet duur, deze koop je bij Action of bij bol.com. Een logboekje bijhouden doe je het beste in Excel. Je zet de datum neer en het gewicht. Stel jezelf een haalbaar doel. Bijvoorbeeld 10 kilo minder op de weegschaal, binnen 2 maanden.

Hoe moet je zelf wegen

  1. Het beste weeg jezelf, ’s morgens en voordat je hebt gegeten en gedronken.
  2. Je weeg jezelf maar één keer per week, bijvoorbeeld op een zaterdag.
  3. Voordat jezelf weegt, zorg je ervoor dat je hebt geplast hebt en je grote boodschap kwijt bent.

Waarom één keer per week wegen

Je gewicht schommelt elke dag, dit heeft te maken met wat je gegeten hebt, je hormonenhuishouding of dat je darmen nog niet leeg zijn. Als je elke dag zou wegen, maak je het jezelf erg moeilijk. Elke week wegen geeft een duidelijk overzicht hoe je ervoor staat.

Een weegschaal is een hulpmiddel om af te vallen.
Een weegschaal is een hulpmiddel om af te vallen.

Het meten van je omvang van je middel

Dit is altijd confronterend. Je meet hoe je er voor staat. Als je start, kun je het beste de omvang van je buik meten. Dit is voor jou het startpunt. Je meet dit één keer per week en je noteert dit ook in logboek. Op deze manier kun je volgen, hoe het gaat met afvallen. Als je afvalt, dan merk je dit altijd rond je middel. De omvang van je middel is ook een indicatie van de hoeveelheid buikvet.

Je kan je hierbij een doel stellen, het weer kunnen passen van een favoriet kledingstuk. Als je elke weet meet, zie resultaten. Het resultaat in centimeters om de middel, zie je al na een week.

Meten is weten om je doelen te bepalen (en behalen)

6 REACTIES

  1. De centimeter kost €1,95 en hiermee kan je ook bepalen of je te dik bent of niet. Hiermee kun je ook zien of je afvalt.

  2. je kan de BMI gebruiken als grove indicatie. Als je 170 cm bent en je buik is meer dan 70 cm en je kan hem beetpakken dan is dit niet goed.

  3. Ik heb zo’n elektrisch meetapparaat, als ik meet heb ik elke dag een andere waarde, dat kan toch niet goed zijn?

  4. Als je, je buik opmeet, zak je de moed in schoenen, als je buikomvang groter is dan je borstomvang………..

Reacties zijn gesloten.