Tips voor afvallen op een gezonde manier

Tips voor afvallen op een gezonde manier
Tips voor afvallen op een gezonde manier

Tips voor afvallen, de helft van alle volwassen is te zwaar en 15% heeft de classificatie obesitas[1]  Inmiddels is obesitas een steeds ernstiger probleem geworden en is inmiddels epidemisch.

Een manier om overgewicht terug te dringen is mensen bewust te maken van de risico’s. Hieronder zijn een aantal ziekten die je kan ontwikkelen door overgewicht:

 1. hart-en vaatziekten
 2. beroerte
 3. diabetes
 4. kanker
 5. artritis
 6. hypertensie

Afvallen helpt om deze ziekten te voorkomen en onder controle te houden. De snelle gewichtsverlies methoden die worden aangeboden  via internet, bieden geen blijvende resultaten. De  dieet methoden die dieetdranken, voedingsmiddelen en/of supplement of pillen of druppels  betrekken werken niet of werken slechts tijdelijk. Er wordt enkel maar een verkoopverhaal verteld.

Het is beter om te vertrouwen op gezonde gewichtsverlies methodes, zoals gezonde voeding en meer bewegen. Daarnaast moet je realistische doelen stellen en niet verwachten dat je veel kilo’s verliest in een korte tijd.

Hier zijn enkele tips over hoe je die ongewenste kilo’s verliezen op de gezonde manier:

 1. Verhonger jezelf niet.

De sleutel tot een gezondere manier om gewicht te verliezen is: Geen dieet , maar gezond eten en meer bewegen! Laat je adviseren door de huisarts of een gewichtsconsulent.

 1. Begin je dag goed met een ontbijt.

Het gezegde is dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je s’morgens een goed ontbijt hebt, geen je niet zoeken naar snacks.

 1. Eet vaak kleine, gezonde maaltijden.

Vijf kleine maaltijden verspreid over een dag is beter dan drie stevige maaltijden. Vaker eten, en in kleine porties, kan voorkomen dat je jezelf overeet.

 1. Bepaal hoeveel gewicht je wilt verliezen.

Houd je doelen realistisch. Op de lange termijn, is het vrijwel onmogelijk om 10 kilo te verliezen in 2 weken. Deze 10 kilo is wel haalbaar in 10 tot 20 weken. Als je een realistisch doel wil bepalen, neem dan contact op de huisarts of een gewichtsconsulent.

 1. Drink veel water.

Je lichaam heeft voldoende water nodig om vet te verbranden en je cellen gehydrateerd en gezond te houden.

 1. Vermijd te veel suiker.

Geraffineerde suiker[2] is een dikmaker, dit moet je gaan vermijden. Suiker zit in snoep, thee, koffie en frisdrank. Als je mindert met suiker, dan bestaat dat mogelijkheid dat je geen dieet nodig hebt om af te vallen.

7. Meer lichaamsbeweging

Eet gezond, drink veel water, heb genoeg slaap en lichaamsbeweging. Dit geeft je een hogere kans om gewicht te verliezen en het verbeteren van uw gezondheid, wat zou resulteren in een betere gezondheid.

Refertes


[1] https://afvallendieettips.nl/
[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Tafelsuiker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in