Afvallen door wandelen, is goed voor je algehele gezondheid van lichaam

Afvallen door wandelen, is goed voor je algehele gezondheid van lichaam
Afvallen door wandelen, is goed voor je algehele gezondheid van lichaam

Het is inmiddels geaccepteerd dat wandelen één van de beste activiteiten, is die calorieën verbrandt en de algehele gezondheid van lichaam en geest verhoogd. Wandelen kan wonderen doen voor het hart, de bloedsomloop, en de spieren in je lichaam, als je een slecht gezondheid hebt.

De overheid raad een activiteit van minimaal 150 minuten[1] per week aan voor je gezondheid. Ook worden de opbouw van spiermassa en botverstrekende activiteiten geadviseerd. Deze 150 minuten kun je verdelen in 5 wandelingen van minimaal 30 minuten per dag. Een afvalcoach zal je adviseren om de tijdsduur op te voeren en te gaan trainen met gewichten. Als je niet naar een sportschool, wilt kun je ook jezelf gaan opdrukken.

Wandelen voor een aanhoudende 30 minuten per dag zal resulteren in een betere gezondheid, een groter niveau van energie en welzijn, evenals zal het leiden tot gewichtsverlies.  Echter, iedereen met ernstig overgewicht zal waarschijnlijk zal geen 30 minuten kunnen wandelen. Dus je zal moeten starten met wat je aan kan en dit  vervolgens gaan uitbouwen naar 30 minuten. Met een half uur wandelen verbrandt je ongeveer 150 calorieën. Het aantal calorieën verschilt per persoon en is afhankelijk van gewicht.

Vanwege de manier waarop het lichaam energiebronnen om zet in energie, zal de eerste en meest waardevolle stap zijn om de hoeveelheid tijd die de wandel activiteiten te verhogen.  Vijfenveertig minuten is beter dan 30, en 60 is beter dan 45 minuten. Letterlijk is het stap voor stap.

Het valt niet om  zes of zeven keer per week te wandelen, omdat dit niet past in iedereen zijn dagindeling. Je kan dit oplossen door het verhogen van de tijd van deze activiteit naar 45 of 60 minuten, twee of drie keer per week.

Een andere techniek is het verhogen van de snelheid waarmee je loopt op de dagen dat je niet meer dan 30 minuten loopt.  Dit heeft ook het voordeel van opbouwen van conditie.

Eem aandachtspunt is dat een wandeling niet moet leiden tot extreme moeite met ademhalen. Met wandelen worden de spieren in je benen sterker.

Als je start met wandelen, maak een eenvoudig programma, waarbij je de datum, tijdsduur en de afgelegde noteert. Zo kun je ook je vorderingen volgen.

Tips

  1. Begin met een paar minuten in de eerste dagen en geleidelijk verhogen van de duur.
  2. Als je moe wordt tijdens het lopen, moet je snelheid geleidelijk vertragen.
  3. Voor het lopen doen oefening voor het uitrekken van de lichaamsdelen zoals armen, hoofd, schouder, enkels, maag, rug etc, voor eenpaar minuten.
  4. Voor het bereiken van de beste van het wandelen, moet je dit doen met een minimum van 30 minuten per dag en ten minste 5 tot 6 dagen van een week.

Refertes

[1] https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2017/08/22/beweegrichtlijnen-2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in