Afslanken voor de Zomer, hoe krijg je een strakke buik

Afslanken voor de Zomer, hoe krijg je een strakke buik
Afslanken voor de Zomer, hoe krijg je een strakke buik

Als je nog voor de zomer wilt afslanken, is het belangrijk om nu te beginnen en een doel te stellen voordat je vakantie begint. Door nu te starten met afvallen, zul je slanker de zomer ingaan.

Hoe kun je afslanken?

Natuurlijk is het belangrijk om op een gezonde manier af te vallen. Dit begint met het veranderen van je eetpatroon en regelmatiger gaan bewegen en sporten. Beweging is niet alleen goed voor je lichaam en gezondheid, maar helpt ook bij het verliezen van gewicht. Het heeft positieve effecten op je hart- en bloedvaten en vermindert het risico op het ontwikkelen van chronische aandoeningen. Bovendien heeft regelmatig sporten een positieve invloed op je uithoudingsvermogen en geestelijke gesteldheid, en verkleint het de kans op het ontwikkelen van een depressie.

Wat moet je vermijden?

Op internet worden allerlei producten en methoden geadverteerd die beloven dat je binnen no time 10 of 20 kilo kunt verliezen. Helaas werken deze methoden niet zoals ze worden voorgesteld. Afslankpleisters en teenringen werken echt niet, en sommige aangeboden afslankmiddelen zijn zelfs zeer ongezond en kunnen schade toebrengen aan je organen en hartritmestoornissen veroorzaken. Dit is schadelijk voor je gezondheid.

Het volgen van crashdiëten is ook af te raden. Hoewel je misschien wel enkele kilo’s verliest, zul je deze kilo’s snel weer aankomen. Dit staat bekend als het jojo-effect. Bovendien krijgt je lichaam niet de juiste voedingsstoffen binnen, waardoor je uitgeput kunt raken.

Wat moet je wel doen om af te slanken?

Begin met meer bewegen. Beweging is de sleutel tot gewichtsverlies. Als je regelmatig blijft bewegen, kun je je gewicht onder controle houden.

Probeer dagelijks minstens een half uur te wandelen, bij voorkeur in een stevig tempo. Voer huishoudelijke taken lopend uit en maak kleine wandelingen tijdens je lunchpauze. Er zijn genoeg mogelijkheden om te wandelen. Wandelen is niet alleen goed voor je gewicht, maar ook ontspannend.

Kies voor de trap in plaats van de lift. Traplopen is een goede oefening omdat je hierbij veel spieren gebruikt.

Doe minstens vijf dagen per week gedurende 30 minuten lichaamsbeweging. Een stevige wandeling is al voldoende. Begin altijd met een warming-up en eindig met een cooling-down om spierpijn en blessures te voorkomen.

Ga naar de sportschool en begin met fitness training. Fitness en krachttraining zijn ook erg belangrijk als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Door fitness training krijg je meer spieren en verlies je lichaamsvet. Het sporten zorgt ervoor dat je fitter wordt en je beter voelt. Door bewuste beweging in combinatie met gezond eten ontwikkel je een gezonde levensstijl!

De voordelen van lichaamsbeweging in relatie tot afslanken:

  • Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten.
  • Het verlaagt de bloeddruk.
  • Het versterkt je immuunsysteem.
  • Het verbrandt calorieën en verbetert je conditie.
  • Het helpt om op gewicht te blijven.
  • Het zorgt voor sterke botten en spieren.
  • Het verbetert de spijsvertering.
  • Het verbetert je slaapkwaliteit, waardoor je je minder snel moe voelt.
  • Het geeft je zelfvertrouwen!

Het aanpassen van je eetgewoonten om af te slanken

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels om een hongergevoel te voorkomen. Vezels bevatten weinig calorieën en zorgen voor een verzadigd gevoel. Ze hebben ook een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel. Voorbeelden van vezelrijke voedingsmiddelen zijn noten, volkorenbrood, zilvervliesrijst, wortels, paprika, komkommer en salade. Drink bij vezelrijke voeding voldoende water, omdat vezels veel vocht opnemen en uitdroging kan veroorzaken als je niet genoeg drinkt.

Probeer na het avondeten niets meer te eten. Op dit tijdstip werkt je spijsvertering langzamer dan overdag. Als je echt niet kunt weerstaan, neem dan een kop thee zonder suiker of een appel.

Vermijd frisdranken en vruchtensappen zoals cola, omdat ze vol zitten met suikers. Drink alleen water (of koffie en thee zonder suiker).

Zorg ervoor dat je voldoende zuivelproducten eet en drinkt. Zuivelproducten bevatten veel calcium, wat essentieel is voor een goede vetverbranding. Het verschil in gewicht kan oplopen tot 5 kg! Sla nooit maaltijden over, want uithongeren helpt niet. Het kan juist leiden tot overeten.

Vermijd alcoholische dranken, omdat ze de vetverbranding remmen en veel calorieën bevatten.

Gezond eten is essentieel als je een gezond gewicht wilt behouden en vol energie wilt leven. Helaas kiezen mensen vaak voor diëten die eigenlijk slecht zijn voor hun gezondheid, waardoor ze zich minder fit voelen en de verloren kilo’s weer terugkomen. Lees verder om te ontdekken hoe ook jij een gezond leven kunt opbouwen.

Koolhydraatarm dieet:

Koolhydraatarme diëten zijn een recentere benadering van overgewicht en gezondheid. Het Atkins-dieet, gebaseerd op het onderzoek van Dr. Atkins, was het eerste die op wetenschappelijke basis onderzoek deed naar deze diëten en slaagde erin ze populair te maken door boeken te schrijven. Zijn onderzoek toonde aan dat het verminderen van de inname van koolhydraten leidt tot gewichtsverlies en een betere gezondheid.

Deze diëten gaan ervan uit dat veel welvaartsziekten, zoals overgewicht, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose, enzovoort, het gevolg zijn van een toename in de dagelijkse consumptie van suikers.

Het eten van aardappelen als onderdeel van je dagelijkse voeding:

Je bent misschien opgegroeid met de voedselpiramide of de schijf van vijf.

In de hogere regionen van de piramide vind je groenten en fruit. Daarboven, in kleinere hoeveelheden, vind je eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis en eieren.

Waar gaat het mis?

Het gaat mis in de tweede laag van brood, gekookte aardappelen en de inname van suikers in frisdranken. De grote boosdoener is de suiker in bijvoorbeeld cola. Deze suikers belasten je lichaam zwaar! Het belangrijkste probleem is dat koolhydraten snel worden omgezet in suiker na consumptie, wat snel in je bloed terechtkomt. Zodra het in je bloed zit, produceert je lichaam insuline. Als je te veel suiker binnenkrijgt, produceert je lichaam te veel insuline (tenzij je diabetes hebt). Insuline zorgt ervoor dat de suiker in je bloed wordt omgezet in vet, en het remt ook de vetverbranding. Dit betekent dat je aankomt.

Geldt dit voor alle koolhydraten?

Nee, daarom is het belangrijk om onderscheid te maken tussen goede en slechte koolhydraten. Stop met het drinken van cola. Ten eerste maakt je lichaam alleen insuline aan als er een “overschot” aan suiker in je bloed zit. Ten tweede zijn niet alle koolhydraten hetzelfde.

Pas je levensstijl aan

Bewegen en gezond eten en drinken zijn de sleutel om slank de zomer in te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in