Advertorials over supplementen en fake testimonials

Advertorials over supplementen en fake testimonials
Advertorials over supplementen en fake testimonials

Als je wilt afslanken, wordt je bestookt met advertorials over afslanken. Dit kan een boodschap zijn in tijdschriften, internet en via de televisie. Wij krijgen emails met vragen over het waarheidsgehalte van websites en televisieprogramma’s. Dit is de reden dat wij onze mening geven over advertorials, waarmee internet mee wordt overspoelt.

Wat is een advertorial over afslanken ?

Dit is een advertentie in de vorm van een informatief artikel. In deze advertenties wordt een bijvoorbeeld afslank product beschreven. De lezer denkt dat hij te maken heeft men een goed verhaal, terwijl je een verhaal krijgt te lezen wat gewoon weg niet waar is en niet waar kan zijn. Vervolgens zijn er links naar de verkooppagina’s.

Advertorials verschillen van traditionele advertenties doordat ze zijn ontworpen om eruit te zien als de informatie die je kunt vinden op websites of tijdschriften. De meeste tijdschriften accepteren geen advertenties die exact lijken op verhalen uit de krant of het tijdschrift waarin ze verschijnen.

De verschillen zijn klein en de disclaimers – zoals het woord ‘advertentie’ – kunnen wel of niet verschijnen.

Advertorials zijn geen echt verhaal

Als je het leest denk je te maken te hebben met een echt verhaal, iets waar je baat bij hebt.

Als je hierop zoekt op Google zoekt dan krijg je alleen maar advertorials te zien van verkopers die het product verkopen. Voor elke verkoop krijgen ze een behoorlijk bedrag aan commissie. Omdat de commissie zo hoog is, heb zijn er veel verkopers die dit product aanbieden. Vaak berust de onderbouwing van dit soort advertorials zich op de pseudowetenschap. M.a.w. het is gewoon een broodje aap!

Je leest alleen maar positieve verhalen, met links naar de verkoop pagina van dit product. Uitzonderingen zijn de consumenten pagina’s van de Vara, AVROTROS, Consumentenbond en het forum van Viva.

Advertorials op televisie

Advertorials komen ook voor televisie,  als televisiekijker krijg je een reportage te zien, met het verkoopverhaal.

Je krijgt geen objectieve informatie, terwijl je dit eigenlijk wel verwacht. Ze maken de aflevering mogelijk, dus het verkoopverhaal wordt gepresenteerd. De klant is uiteraard koning.

Conclusie

Lees rapportages heel kritisch en kijk op de consumenten pagina’s of er iets over dergelijke producten bekend is. Ik zie dit soort advertorials als Fake of Nep nieuws.

11 REACTIES

  1. De verkoper weet wat mensen willen en daar spelen ze altijd op in. Een blijk met gebakken lucht wordt ook verkoopt, zolang de koper deze onzin gelooft!

  2. Als het op Tv is geweest dan is het altijd waar………. Reclame en gezondheidsprogramma’s zitten vol met marketing verhalen. En marketing is verkopen, d.m.v. het verhaal mooier maken dan dat het is.

  3. Mensen, de hedendaagse marketing is fake. Het is er enkel op gericht om te verkopen en op een oneerlijke manier geld te verdienen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in