Aerobics zijn prima oefeningen om gewicht te verliezen

Aerobics zijn prima oefeningen om gewicht te verliezen
Aerobics zijn prima oefeningen om gewicht te verliezen

Aerobics, wat letterlijk “met zuurstof” betekent, zijn oefeningen die kunnen worden gedaan om gewicht te verliezen en de gezondheid te herwinnen. Er zijn de belangrijkste soorten aërobe oefeningen, en als je deze oefeningen dagelijks doet, zul je merken dat je echt gezonder zult zijn.

Aerobics worden over het algemeen gedaan op matige niveaus van intensiteit voor een langere tijd en kan richten op elk deel van uw lichaam dat u wilt slanken. Er zijn veel voordelen van aerobics, daarom is deze vorm van lichaamsbeweging zowel belangrijk als populair bij gezondheidsbewuste mensen.

Aeroob en anaeroob

Lichaamsbeweging kan worden onderverdeeld in twee categorieën: aeroob en anaeroob. Deze verschillen in de manier waarop je spieren samentrekken tijdens de oefening en hoe energie wordt opgewekt in de spieren. Voorbeelden van anaerobe oefeningen zijn krachttraining of krachttraining, en met aërobe oefeningen zal zelfs de meest goed gebouwde bodybuilder lange tijd niet kunnen rennen, zwemmen, enz.

Tijdens aërobe oefeningen breekt je lichaam glycogeen af om te gebruiken voor energie. Als er niet genoeg glycogeen in het lichaam is, begin je in plaats daarvan vetreserves te gebruiken, daarom val je af. Zuurstof speelt hierbij een sleutelrol. Met aërobe oefeningen gebruik je geen uitbarstingen van energie.

In plaats daarvan verspreidt u gematigde energieniveaus over een lange periode om het gebruik van vet bij de energieproductie te activeren. Over het algemeen worden dingen zoals lange afstanden lopen, aerobicsdansen en lange tijd zwemmen beschouwd als aerobicsoefeningen, terwijl alles met korte bewegingen, zoals sprinten, dat niet is.

Voordelen van aerobics oefeningen zijn geweldig

Dat is de reden waarom de meeste artsen ze aanbevelen aan patiënten, zelfs als je geniet van een normaal gewicht. Enkele van deze voordelen zijn het versterken van de repertoirespieren, het vergroten van het hart om efficiënter te pompen, het verhogen van de bloedstroom (en zuurstof) in het lichaam en het verhogen van het uithoudingsvermogen. Aerobics vermindert het risico op overlijden als gevolg van cardiovasculaire problemen en osteoporose bij zowel mannen als vrouwen.

Wil je leren hoe aerobics je leven kan veranderen?

Er zijn een aantal geweldige trainingsprogramma’s die je kunt doen, waaronder zowel solo-activiteiten als lessen met groepen. Om meer te leren (en altijd voordat u een nieuw trainingsprogramma start, praat met uw arts of andere zorgverlener om te leren welke soorten aërobe oefeningen het beste voor uw lichaam werken. Aerobics zijn de sleutel tot een gezonder en fysiek productief leven, dus wacht niet nog een dag voordat je begint met een nieuw gezond programma met aerobics.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in