Aërobe beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl

Aërobe beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl
Aërobe beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl

Aërobe beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.  Als u op zoek bent naar lichaamsbeweging in je leven om je gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen moet je streven naar een oefening programma dat is leuk en leuk voor je.  Aërobe bewegingen zijn bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of wandelen.  Met deze activiteiten train je, je lichaam waardoor je uithoudingsvermogen toeneemt[1].

Met een aërobe activiteit wordt je hartslag verhoogd en deze activiteit moet je 20 minumten kunnen volhouden. Stevig wandelen kan worden opgenomen als activiteir zolang het verhoogt je hartslag verhoogd en je bent in staat dit 20 minuten vol te houden.

Hardlopen is de manier om uw hartslag te krijgen tot aërobe niveaus, maar het is onmogelijk als als je geen lichamelijke conditie hebt.

Beginnen met een stevige wandeling of fietseb is een prima manier om geleidelijk in te bouwen in een activiteit dat hardlopen of joggen omvat.  Veel mensen besluiten om vast te houden aan het wandelen, omdat het is minder stressvol op de gewrichten. Als je veel overgewicht hebt, is het niet raadzaam om te gaan hardlopen of joggen. Je kan hiermee je gewrichten beschadigen.

Fietsen is een uitstekende aërobe activiteit die zeer aangenaam is voor veel mensen. Je moet er zeker van zijn dat u een route volgt om er zeker van te zijn dat u de juiste hartslag bereikt tijdens dit soort activiteiten.

Een trimfiets of een loopband is een manier om je hartslag bij te houden terwijl je aan het sporten bent.  Veel van dit soort hometrainers zal je hartslag, verbrande calorieën en kilometers weergeven tijdens de training. Op een loopband kun je lopen of wandelen en het maakt niet uit wat voor weer het buiten is.

Als je merkt dat je halverwege je werkdag moe wordt, maak dan een wandeling tijdens de lunch of begin je dag met een stevige wandeling om je dag goed te beginnen.

Referenties

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Trainen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in