Adipex Phentermine Review: Effectief gewichtsverlies medicijn?

Adipex Phentermine Review: Effectief gewichtsverlies medicijn?
Adipex Phentermine Review: Effectief gewichtsverlies medicijn?

Als je moeite hebt om af te vallen, heb je waarschijnlijk al verschillende diëten en oefeningen geprobeerd zonder veel succes. Adipex Phentermine is een medicijn dat door artsen wordt voorgeschreven om mensen te helpen gewicht te verliezen. Maar is het veilig om dit medicijn te gebruiken? In dit artikel kijken we naar de ingrediënten, bijwerkingen, gevaren en wetenschappelijke informatie over Adipex Phentermine.

Wat is Adipex Phentermine?

Adipex Phentermine is een medicijn dat wordt gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen. Het werkt door het stimuleren van de afgifte van bepaalde chemische stoffen in de hersenen die de eetlust onderdrukken. Dit helpt mensen om minder te eten en dus meer gewicht te verliezen.

Ingrediënten van Adipex Phentermine

De belangrijkste werkzame stof in Adipex Phentermine is phentermine. Phentermine is een stimulerend middel dat de eetlust onderdrukt en het metabolisme stimuleert. Andere ingrediënten in Adipex Phentermine zijn onder meer lactose, magnesiumstearaat en talk.

Bijwerkingen van Adipex Phentermine

Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Adipex Phentermine. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Droge mond
 • Slapeloosheid
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Verhoogde hartslag

Er kunnen ook ernstige bijwerkingen optreden bij het gebruik van Adipex Phentermine, waaronder:

Gevaren van Adipex Phentermine

Adipex Phentermine is een krachtig medicijn en kan gevaarlijk zijn als het niet correct wordt gebruikt. Het medicijn mag alleen worden voorgeschreven door een arts en onder medisch toezicht worden gebruikt. Adipex Phentermine is niet geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en een geschiedenis van drugsmisbruik.

Bovendien kan Adipex Phentermine verslavend zijn en kan het leiden tot misbruik en afhankelijkheid. Het wordt niet aanbevolen voor langdurig gebruik en mag niet worden gebruikt als de primaire methode om gewicht te verliezen.

Wetenschappelijke informatie over Adipex Phentermine

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit en veiligheid van Adipex Phentermine. Uit een aantal studies blijkt dat het medicijn kan helpen bij gewichtsverlies, vooral bij mensen met obesitas. Een studie gepubliceerd in de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism toonde aan dat mensen die Adipex Phentermine gebruikten samen met een dieet en lichaamsbeweging, meer gewicht verloren dan mensen die alleen een dieet en lichaamsbeweging volgden.

Een andere studie gepubliceerd in Obesity Reviews toonde aan dat phentermine een veilige en effectieve behandeling kan zijn voor obesitas, maar dat het gebruik ervan moet worden beperkt vanwege de bijwerkingen en de mogelijkheid van misbruik.

Bronnen:

 • Hendricks, E. J., Greenway, F. L., Westman, E. C., Gupta, A. K., Borud, L. J., & Nguyen, A. K. (2011). The effects of phentermine and topiramate on weight loss and insulin resistance in obese individuals seeking weight loss. Obesity, 19(12), 2354-2363.
 • Gadde, K. M., Allison, D. B., Ryan, D. H., Peterson, C. A., Troupin, B., & Schwiers, M. L. (2011). Effects of low-dose, controlled-release, phentermine plus topiramate combination on weight and associated comorbidities in overweight and obese adults (CONQUER): a randomized, placebo-controlled, phase 3 trial. The Lancet, 377(9774), 1341-1352.
 • McElroy, S. L., Hudson, J. I., Capece, J. A., Beyers, K., Fisher, A. C., Rosenthal, N. R., & Guerdjikova, A. I. (2015). Topiramate and phentermine for the treatment of binge‐eating disorder: a randomized, double‐blind, placebo‐controlled trial. Biological psychiatry, 77(2), 94-102.
 • FDA: https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a682187.html
 • Drugs.com https://www.drugs.com/comments/phentermine/

Conclusie

Adipex Phentermine is een medicijn dat wordt gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen. Het kan effectief zijn bij het helpen van mensen om gewicht te verliezen, vooral bij mensen met obesitas. Het medicijn heeft echter ook bijwerkingen en kan gevaarlijk zijn als het niet correct wordt gebruikt. Adipex Phentermine mag alleen worden gebruikt onder medisch toezicht en mag niet worden beschouwd als de primaire methode om gewicht te verliezen.

1 REACTIE

 1. Adipex Phentermine, wekte mijn interesse als een mogelijke oplossing voor mijn worstelingen met overgewicht. Echter, de vraag hoe lang ik het mag gebruiken en hoe ik het kan verkrijgen bleef onduidelijk in vragen op steungroepen op Facebook. Het beste antwoord was dat Adipex Phentermine, niet zomaar vrij verkrijgbaar is. Een bezoek aan de huisarts zou nodig zijn om te bepalen of dit middel geschikt is voor mij en hoe lang ik het veilig zou kunnen gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in