Kun je 5 kilo afvallen in 2 weken tijd ?

Als je binnen 2 weken 5 kilo wil afvallen, vraag jij jezelf of dit mogelijk is. Het antwoord is, dit inderdaad mogelijk is. Om af te vallen moet je meer calorieën gebruiken dan je afvalt. Calorieën is energie.
Als je binnen 2 weken 5 kilo wil afvallen, vraag jij jezelf of dit mogelijk is. Het antwoord is, dit inderdaad mogelijk is. Om af te vallen moet je meer calorieën gebruiken dan je afvalt. Calorieën is energie.

Als je binnen 2 weken 5 kilo wil afvallen, vraag jij jezelf of dit mogelijk is. Het antwoord is, dit inderdaad mogelijk is. Om af te vallen moet je meer calorieën gebruiken dan je afvalt. Calorieën is energie. Om meer calorieën te verbranden, moet je meer gaan bewegen. Dit betekend dat je moet gaan wandelen of lid worden van een sportschool zoals Basic-fit.

Je energiehuishouding moet je optimaliseren

Om af te vallen, moet je, je energiehuishouding gaan optimaliseren. Het heeft geen zin om een crash dieet te starten, waar je maar 600 tot 1.000 calorieën mag eten, waardoor je honger hebt. En wat nog erger is, wanneer je lichaam veel minder calorieën binnenkrijgt, dan gaat het lichaam niet alleen vet verbranden, maar ook de spiermassa.

Het lichaam krijgt ook niet voldoende brandstof naar binnen voor andere processen, zoals het nadenken, beslissingen nemen. Andere processen in het lichaam, zullen ook niet optimaal lopen.

Veel theorieën over afvallen

Er zijn veel theorieën m.b.t. het afvallen. Eén van de theorieën is dat je de suiker moet verminderen, omdat de moderne mens meer suiker is gaan gebruiken, dan dat hij nodig heeft. Het overschot aan suikers wordt door het lichaam opgeslagen in de vetreserves.
Er zijn een paar opties voor het verbranden van calorieën, zoals sporten, eten van een uitgebalanceerd dieet, en het nemen van supplementen. Voor het snelste resultaat moet je een combinatie van alle drie doen.

Dus, wat zijn onze tips over hoe je 5 kilo kunt afvallen in 2 weken?

Tip 1: Laat suikerrijke producten staan

Dit is koek, snoep, frisdrank en alcoholische dranken. Drink dus geen frisdrank, sportdrank, (ge)zoete sappen deze zitten namelijk vol met extra calorieën, soms wel meer dan 200 calorieën per drankje!. Dit zijn de richtlijnen van koolhydraatarme diëten door Robert Coleman Atkins.

Tip 2: Drink voldoende (meer) water

Als je wilt afvallen is het altijd beter om alleen water of suikervrije dranken te drinken. Neem magere in plaats van volle melk. Ook dit lijkt misschien weer een open deur intrappen maar wil je echt 5 kilo afvallen in 2 weken dan is dit echt een belangrijke tip om op te volgen. En het is echt niet zo moeilijk als het klinkt. Neem een fles water mee naar je werk, en neem een slok wanneer je dorst hebt. Zo kom je makkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid vocht en word je minder verleidt om wat anders te drinken.

Tip 3: Sporten en bewegen

Ok, niet het favoriete onderdeel van iedereen maar het hoort er gewoon bij. Wil jij serieus aan de slag en 5 kilo afvallen in 2 weken dan zul je iets van sporten moeten gaan doen. Maar niet getreurd! Het hoeft echt niet moeilijk of lang te zijn. Je moet in ieder geval meer gaan bewegen of sporten.

Zoals bekend is 30 minuten bewegen per dag al voldoende. Zeker als je ook onze andere tips toepast. Ga bijvoorbeeld in je lunchpauze een stukje buiten wandelen, of fiets naar de winkel en laat de auto staan. Het huis schoonmaken is ook een behoorlijk inspannende bezigheid en zo sla je ook nog eens twee vliegen in 1 klap! Naar de sportschool gaan kan natuurlijk ook gewoon!

Tip 4: Minder junkfood en meer gezond eten

Geen junkfood of fastfood meer en eet verse groenten en fruit. Vervang wit brood door volkoren, drink water en magere melk, geen frisdrank, en zorg ervoor dat je altijd stevig en gezond ontbijt. Neem meer granen, fruit en magere melk. Probeer koekjes en chips en snoepjes te laten staan. Die horen niet thuis in jouw streven naar 5 kilo afvallen in 2 weken!

Tip 5: Zet minder eten en drinken op tafel

Hoe minder eten er op tafel staat, hoe minder je eet. Hoe meer voedsel er op tafel staat, hoe meer je eet … Ongeacht hoe hongerig je bent. Probeer eens je eten te serveren op iets kleinere borden bijvoorbeeld. Neem kwark als een toetje, dit vult goed, zitten niet veel calorieën in en hierdoor verdwijnt het honger gevoel!

Conclusie 5 kilo afvallen in 2 weken is mogelijk

Wanneer je van plan bent om 5 kilo af te vallen in 2 weken, volg dan bovenstaande tips en hou vol! Het is echt mogelijk. Na deze 2 weken moet je een plan maken, hoe je deze 5 kilo behoud of dat je door gaat met afvallen.

2 REACTIES

    • Het is wel mogelijk, alleen het vasthouden wordt moeilijk. Ik ben het wel met je eens dat je het beter op een rustiger tempo kan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in