10 kilo afvallen is dit mogelijk?

10 kilo afvallen is dit mogelijk?
10 kilo afvallen is dit mogelijk?

Zoals je weet zijn er inmiddels veel diëten en is bekend dat veel van die diëten niet werken? En als ze werken dan is het vaak maar voor even of zijn ze niet lang vol te houden omdat je jezelf alleen maar uithongert. Je gaat daardoor weer beginnen met eten met het gevolg dat je nog meer aankomt! Dit noemen we het Jojo effect. Vraag is kan ik 10 kilo afvallen met een diet en is dit een blijvend effect.

Ieder lichaam is anders en heeft dus ook zijn eigen handleiding. Je staat op het punt om de stap te zetten om enkele overtollige kilo’s kwijt te raken. Voor veel mensen is 10 kilo afvallen een mooi doel. De 10 kilo lichter klinkt niet alleen anders, je gaat er ook lekkerder van in je vel zitten. Je voelt je waarschijnlijk zelfverzekerder. Je hebt een doel bereikt en je ziet er een stuk strakker uit. Kleding kan je een aantal maten kleiner kopen, iets waar veel mensen gelukkig van worden.

Is 10 kilo afvallen mogelijk?

Ja, dit is mogelijk. Als terug kijkt in je leven blijkt dat je minder bent gaan bewegen en je bent ongezonder gaan eten. Maar dit lukt je niet in 14 dagen tijd.

Maar hoe val je 10 kilo af

Afvallen is voor veel mensen lastig. In het begin verloopt alles prima, maar op den duur komt er klad in het dieet. Als je wilt 10 kilo afvallen, dat doe je dit zelf en niemand anders doet het voor je.

Hoe val je 10 kilo af, dat is de vraag. Het juiste antwoord is dat je, je lifestyle moet aanpassen. Dit betekend een veranderingsproces, het aanpassen van de voedingsgewoonte en meer gaan bewegen.

Afvallen begint met het aanpassen van je lifestyle

Begin met te bewegen en overweeg om lid te worden van een sportschool. Stop of minder het drinken van vloeistoffen waarin veel suikers zitten. Dit zijn alcoholische dranken en frisdranken zoals cola. Drink meer thee, koffie en water. Dit is nog goedkoper ook. Hou bij wat je eet en drinkt in een notitieboekje. Zo heb je aan het eind van de dag een overzicht wat je hebt gegeten en gedronken.

Het overzicht wat je hebt gegeten.

Nu je weet wat je eet of drinkt, kun je analyseren wat je binnen krijgt aan calorieën en wat je verkeerd eet. Schrijf ook op, wat je aan bewegen doet per dag. Nu heb je het beeld compleet en je zit nu wat het 10 kilo probleem of meer bij jou veroorzaakt. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat onze favoriete bezigheid “snacken en bankhangen” is.

De voor en nadelen van afvallen

Afvallen brengt een hoop voordelen met zich mee. Je zit waarschijnlijk niet alleen lekkerder in je vel, je hebt ook meer kans op gezonde hart- en bloedvaten. Daarnaast heb je een kleinere kans dat je te maken krijgt met diabetes.

Naast het voordeel om af te vallen brengt afvallen helaas ook nadelen met zich mee. Om 10 kilo af te kunnen vallen, moet je wel een goed doorzettingsvermogen bezitten. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om van die lekkernijen af te blijven. Verder bevatten veel diëten weinig vitaminen en mineralen die je lichaam wel nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Er zijn bijvoorbeeld diëten waarbij je zo goed als geen brood, fruit en zuivel mag eten. Op deze website zijn bij alle zorgvuldig geselecteerde afvalprogramma’s duidelijk de voor-en nadelen omschreven. De diëten zijn zo geselecteerd dat ze makkelijk vol te houden zijn en niet schadelijk zijn voor het lichaam, zo valt u dus makkelijk en snel af, zonder al die nadelen! Je komt dus niet voor verassingen te staan wanneer je een dieet uitkiest.
Het is bekend dat overgewicht schade richt aan onze gezondheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat niet al het vet even schadelijk is.

Het risico van buikvet op kanker, diabetes, hart- en vaatziekten

Buikvet zou het risico op welvaartsziekten zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten verhogen. Bij vet op de billen en heupen is dit risico kleiner. Het gevaar van buikvet zit niet zozeer in het onderhuids vet, maar vooral in het vet dat zeer actief. Er wordt in zoekmachines vaak gezocht op ‘afvallen buikvet’. Veel mensen willen af van het vet rond de buik. De vraag is alleen hoe pak je dit het beste aan? Een goed advies is om de BMI en middelomtrek gezond te houden.

Diëten om 10 kilo af te kunnen afvallen

Als je tien kilo af wilt vallen zal je een dieet moeten volgen. Het beste dieet? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. De ene persoon beweert dat het eiwitdieet het beste werkt, terwijl de ander zweert bij een koolhydraatarm dieet. Er worden tegenwoordig veel verschillende diëten aangeboden. Dit maakt het steeds moeilijker om het juiste dieet te kiezen.

Aangezien er veel verschillende soorten diëten zijn, is er altijd wel een die bij je past. Bij het ene dieet staat veel bewegen op de voorgrond, bij het andere bijvoorbeeld een verminderde inname van calorieën. Afvallen gaat uiteindelijk alleen maar als je meer verbrand dan dat je binnen krijgt! Dit betekend dat je ook moet gaan bewegen, zonder meer te gaan bewegen val je ook niet af.

Wanneer je kiest om een bepaald dieet te gaan volgen, moet deze ook passen in je levensstijl. Indien een dieet hoge eisen stelt aan een lunch is dit niet altijd even praktisch om te maken op je werk. Het is ook belangrijk om rekening te houden met bepaalde ziektes en/of allergieën. Je kunt dan bepaalde dingen misschien niet eten die toebehoren aan een dieet. Dit kan gevolgen hebben voor het resultaat wat je wilt bereiken. Deze site is uitermate geschikt om verschillende diëten te vergelijken. Je kunt hierdoor gemakkelijk een bijpassend dieet vinden, waarmee 10 kilo afvallen (of zelfs meer) zeker gaat lukken.

Laat je adviseren door een gewichtsconsulent

Als je 10 kilo wilt afvallen, kan je advies vragen van een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulenten kan je helpen om af te vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in